75 jaar Imbema

Mirka toepassingsgebieden

De hoogwaardige producten van Mirka worden voor meerdere doeleinden gebruikt. Mirka is koploper in kwalitatieve schuurmachines en schuurmaterialen in de schildersbranche, professionele industrie, jachtbouw, autoschadeherstel en houtbewerking. Het Mirka productprogramma biedt voor ieder toepassingsgebied een passende oplossing met de juiste producten.

Een maatwerkoplossing voor iedere branche.

Mirka is pionier in stofvrije oplossingen. Al meer dan 15 jaar hebben ze continu stofvrije concepten en producten ontwikkeld en hebben ze een nieuwe industriestandaard gezet. Mirka heeft het schuurbedrijf omgebouwd van droog schuren naar stofvrij schuren, wat tijd, geld en milieu bespaart. Stofvrij schuren heeft de gezondheids- en veiligheidsaspecten voor onze klanten aanzienlijk verbeterd.

Ook bij de ontwikkeling van nieuwe tools wordt altijd rekening gehouden met stofvrije eigenschappen. De elektrische gereedschappen zijn krachtig, stil en hebben een laag trillingsniveau. Ze zijn ook de kleinste en lichtste op de markt dankzij het gebruik van nieuwe technologieën.

Autoschadeherstel branche

Effectieve systemen en stofvrije oplossingen.

De sector voor het overspuiten van auto’s is al meer dan twee decennia een belangrijke sector. Mirka’s vermogen om consequent geavanceerde producten te leveren die voldoen aan de constante behoefte van de industrie aan verbeteringen in efficiëntie, productiviteit en een schonere werkomgeving, heeft ervoor gezorgd dat Mirka een van ‘s werelds meest vertrouwde merken is geworden. Ook in Nederland is Mirka koploper in stofvrij en snel schuren.

Mirka’s unieke concept van stofvrij schuren, gecombineerd met onze effectieve oplossingen voor oppervlakteafwerking, heeft de traditionele schuurmethoden in veel industrieën vervangen. Mirka’s producten zijn goedgekeurd door de belangrijkste wereldwijde lakdealers en worden gebruikt in carrosseriebedrijven over de hele wereld.

Schildersbranche

Kwaliteit, snel en stofvrij resultaat.

Mirka geniet een groeiende populariteit in de schildersbranche, waar stof een groot probleem op de werkplek kan zijn. Mirka biedt gebruiksvriendelijke, hoogwaardige stofvrije concepten voor netschuren en traditionele schuurmiddelen aan professionele en semi-professionele werknemers. Grote oppervlakken zoals het schuren van binnenmuren en plafonds, worden zoveel gemakkelijker en schoner met Mirka’s brede en unieke assortiment producten en oplossingen voor grof-, tussen- en fijnschuur toepassingen.

Jachtbouw

Mirka jachtbouw marine

High-end producten voor High-end projecten.

Mirka biedt een uitgebreid assortiment producten voor verschillende maritieme toepassingen. Van boot- en high-end jachtproductie tot renovatie en restauratie van boten, Mirka biedt oplossingen voor ieder project.

Met een grote variëteit aan boten om aan te werken, zijn er verschillende materialen en verschillende eisen op productieniveau. Mirka’s industriële producten en bekroonde gereedschappen passen bij alles, van de contouren van composietboten tot het gladmaken van de gelcoat afwerking. Van kleinschalige tot grote producties.

Wanneer uw boot onderhoud nodig heeft, kan Mirka’s complete productportfolio u van begin tot eind helpen. Onze innovatieve renovatie oplossingen geven u betere resultaten met minder stappen.

Hout- en meubelindustrie

Effectieve en kwalitatieve stofvrije oplossingen.

Het bereiken van het gewenste eindresultaat bij elke oppervlaktebehandeling wordt beïnvloed door een grote verscheidenheid aan factoren. Zo speelt de keuze van het schuurmateriaal een cruciale rol in het totale proces. Door het juiste type schuurmateriaal te kiezen en correct te hanteren, kunt u ervoor zorgen dat u een optimaal schuurresultaat behaalt, evenals de best mogelijke levensduur van het schuurmateriaal zelf. Kies de unieke schuuroplossingen van Mirka voor grof en kaal schuren, tussenschuren van verf of lak of schuren van de toplaag voor het polijsten.
De stofvrije oplossing van Mirka betekent een schonere en gezondere werkomgeving. Het netschuurconcept vermindert het risico op stofvervuiling aanzienlijk en versnelt het proces van afwerken van het oppervlak.

Algemene industrie

Oplossingen voor langdurige en uitdagende omstandigheden.

We bieden schuurmiddelen en oplossingen voor uitdagende omstandigheden. Of u nu werkt in de lucht- of ruimtevaartindustrie, industriële rollen of aandrijflijn componenten vervaardigt, gereedschap of consumentenelektronica, microafwerking of het schuren van transparante materialen, wij hebben de beste producten en oplossingen voor u.

Door continue verbetering en toewijding aan de afwerking blijven we de industrie vormgeven met onze expertise en innovatie. Mirka is een wereldleider in schuurtechnologie en bieden een compleet assortiment technisch superieure schuurmiddelen, innovatief ontworpen gereedschappen en efficiënte schuursystemen. Hoe veeleisend de applicatie ook is, wij zullen uw processen verbeteren en snellere en kosteneffectieve resultaten opleveren.

Onze oplossingen in oppervlaktebehandeling.

Samen sterk met onze partners: Nauwkeurigheid en perfectie zijn belangrijk in de markten die we bedienen. Wij zijn van mening dat u de beste producten verdient die er te vinden zijn met de bijbehorende service die u mag verwachten. Oplossingen, ideeën en innoverend vermogen zijn daar onderdeel van. Markt- en productkennis zijn hiervoor de belangrijkste pijlers en dat komt grotendeels bij onze klanten en leveranciers vandaan. Wij hebben dan ook een intensieve en duurzame samenwerking met onze leveranciers, waaronder Mirka!

Mirka Logo
bulldog mirka

Hoge kwaliteit

Je krijgt de beste kwaliteit, want jouw project of klus verdient de beste aanpak. Met hoogwaardige producten creeër je kwaliteit.

Hoogste comfort

Je krijgt het meest comfortabele en ergonomische apparaat, want het moet tijdens je werkzaamheden niet in de weg zitten.

Meeste gemak

Het meest eenvoudig te gebruiken en te onderhouden, Goed onderhoud betekent een lange levensduur en het beste resultaat.

Kostenbesparend

De beste kwaliteit hoeft je niet meteen meer geld te kosten, want uiteindelijk bespaar je op je kosten door sneller en kwalitatief werk

Mirka machines bestaan uit kwaliteitsgereedschap voor professioneel gebruik. Mirka garandeert dat uw apparaat vrij is van fabricage- en materiaalfouten welke vallen onder de garantievoorwaarden. U krijgt twee jaar garantie op de apparaten van Mirka. Deze garantie gaat in op de dag van aankoop. Wanneer u uw Mirka-apparaat binnen 30 dagen na aankoop registreert, krijgt u één jaar extra garantie. Garantiebewijzen worden verstrekt per machine en per klant; ieder apparaat moet apart worden geregistreerd. Meer weten over de garantievoorwaarden? Klik op de foto en lees verder.

Heeft u een Mirka-apparaat? Dan biedt de machine veel meer dan u wellicht weet!

Mirka heeft een geïntegreerde trillingssensor en Bluetooth® energiezuinige technologie toegevoegd aan de meest populaire elektrische schuurmachines en draadloze polijstmachines en een app ontwikkeld om de metingen op te volgen. Dankzij de myMirka-app kunt u ook trillingen meten en uw dagelijkse blootstelling aan trillingen volgen. Op deze manier kunt u uw manier van werken vergelijken met anderen om samen nog betere kwaliteit te leveren.

De myMirka-app is gratis te downloaden.

Reken maar op onze support!

Voor onze Mirka dealers is ondersteuning van hun klanten na de aankoop, net zo belangrijk als het advies ervoor. Daarom trainen wij onze dealers om eindgebruikers te helpen om het maximale uit oppervlaktebehandeling te halen. Word je onze partner? Dan garanderen wij jou 100% support!

Als je klanten eenmaal kennismaken met de Mirka lijn schuurmachines en schuurmaterialen, reken er dan op dat men altijd vaste klant blijft.

 • Hulp met kiezen

  De keuze voor de beste schuurproducten start met inventariseren van de werksituatie. Wat voor soort werkzaamheden doet je klant? Met welke oppervlakten komt men in aanraking? Hoe vaak per dag en hoe lang? Wij geven jou de kennis om de juiste vragen te stellen zodat je je klant het beste advies geeft.

 • Training in gebruik

  Haal alles uit je producten! Om de gereedschappen en de schuurmaterialen op de best mogelijke manier te gebruiken geven we trainingen en kijken we mee naar verschillende projecten. We kunnen de schuurmachines uitlezen en advies geven voor optimaal resultaat.

 • Tips voor onderhoud

  Een schuurmachine of ander gereedschap is net zo goed als het onderhoud wat je eraan pleegt. Wij leren u welke tips u klanten kunt geven om hun producten snel en eenvoudig te onderhouden.

Vrijblijvende offerte of vragen?

Partner worden, vragen of een vrijblijvende offerte voor Mirka-producten? Gebruik het contactformulier op deze pagina.

Neem contact met ons op

  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier