75 jaar Imbema

Het belang van stofvrij schuren

Stofvrij schuren met Mirka

De fijne deeltjes die vrijkomen bij het schuren komen overal. Je gehele werkplaats of woning wordt bedolven onder een laag stof, wat lastig op te ruimen is. Je ademt het stof ook makkelijk in, En dat is ontzettend schadelijk voor de gezondheid. Gelukkig is Mirka de pionier van stofvrije schuuroplossingen. Benieuwd hoe Mirka ervoor zorgt dat jouw omgeving stofvrij is? Lees dan verder!

Blootstelling aan stof op de werkvloer

Stof dat vrijkomt bij het schuren is een risico voor voor de gezondheid en veiligheid van miljoenen werknemers. Stof is één van de belangrijkste gezondheidsrisico’s op de werkvloer. De fijne stoffen die vrij kunnen komen bij het schuren kunnen zorgen voor irritatie aan de huid, ogen en luchtwegen. Niet alleen komen medewerkers op werk in aanraking met de deeltjes, maar ze worden ook meegedragen in de kleding en het haar. Zo komt het stof ook thuis terecht en brengen ze er anderen mee in aanraking.

Kleine stofdeeltjes erg gevaarlijk

Hoe kleiner de stofdeeltjes zijn, hoe dieper ze in de longen kunnen doordringen. Zo zijn kleine deeltjes zoals asbest, kiezelstof, glasvezel isolatie en verfpigmenten erg gevaarlijk door hun kleine formaat. Deze deeltjes kunnen zorgen voor uitslag en oogirritatie, keel en neuspijn, astma en bronchitis en zelf het risico op bepaalde vormen van kanker verhogen. Het is dus erg belangrijk om aanraking met deze deeltjes tot een minimum terug te brengen.

Bij de bron elimineren

Maar het kan ook anders. Je hoeft je gezondheid en de kwaliteit van je producten niet in gevaar te brengen tijdens het schuren. De beste manier om het risico op blootstelling te voorkomen is om het stof rechtstreeks bij de bron te elimineren. De meest voorkomende bronnen van de gevaarlijke stofjes is bij bewerking zoals schuren, zagen en frezen. Wanneer dit gedaan wordt op oppervlaktes zoals hout, metaal en glasvezel komen er allerlei deeltjes vrij. Mirka zet zich in om schuren stofvrij te maken.

De pionier Mirka

Mirka is de oorspronkelijke ontwikkelaar van stofvrij schuren. Als pionier op dit gebied lopen ze constant voor in de ontwikkeling van stofvrije oplossingen die door vele anderen is geprobeerd te evenaren. De ontwikkelingen van Mirka hebben ervoor gezorgd dat stofvrij schuren ondertussen de industriestandaard is geworden.

Bijdragen aan schone werkomgeving

De stofvrije oplossing van Mirka is de combinatie van ergonomisch elektrisch gereedschap, een volledig symmetrisch Abranet-schuurnet en een efficiënte stofzuiger. Abranet bevat duizenden gaten wat betekent dat de maximale afstand tussen elk schuurdeeltje en het dichtstbijzijnde stofafzuiging gat niet meer is dan 0,5 mm. Omdat stof continu door de stofzuiger wordt weggezogen is schuren vrijwel stofvrij. Dit draagt bij aan een schone en gezonde werkomgeving. De stofbelasting van gevaarlijke deeltjes wordt verminderd en de werk efficiëntie wordt verbeterd. Door het schuurmiddel en het schuuroppervlak consequent stofvrij te houden wordt de levensduur van het schuurmiddel verlengd en worden problemen zoals verstopping voorkomen.

TNO-certificaat stofvrij werken

De Mirka stofzuiger en schuurmachines zijn tevens ruimschoots geslaagd voor de TNO-prestatietoets. Bij 8 uur schuren is het Mirka ‘stofvrije’ schuursysteem ruim 20 keer beter dan de gestelde norm en kreeg dan ook de hoogste score in de vorm van een 8-uurs certificaat stofvrij werken. Dit wil zeggen dat het Mirka schuursysteem de gehele dag kan worden gebruikt zonder dat de grenswaarde (van de schadelijke stoffen op de werkplek) wordt overschreden. De Mirka stofzuiger en elektrische schuurmachines voldoen hiermee aan de strenge eisen van het ministerie van SZW.

Stap vandaag over op stofvrij schuren, vind een Mirka-dealer bij jou in de buurt.

Onze oplossingen in oppervlaktebehandeling.

Samen sterk met onze partners: Nauwkeurigheid en perfectie zijn belangrijk in de markten die we bedienen. Wij zijn van mening dat u de beste producten verdient die er te vinden zijn met de bijbehorende service die u mag verwachten. Oplossingen, ideeën en innoverend vermogen zijn daar onderdeel van. Markt- en productkennis zijn hiervoor de belangrijkste pijlers en dat komt grotendeels bij onze klanten en leveranciers vandaan. Wij hebben dan ook een intensieve en duurzame samenwerking met onze leveranciers, waaronder Mirka!

Mirka Logo

Vrijblijvende offerte of vragen?

Partner worden, vragen of een vrijblijvende offerte voor Mirka-producten? Gebruik het contactformulier op deze pagina.

Neem contact met ons op

    UP
    Heb je een vraag?
    Bel 023 – 554 67 66
    App +31 (0) 6 135 582 70
    of ga naar contactformulier