75 jaar Imbema

Imbema SurfaceBoT robotschuurmachine

Schuren is intensief werk, vooral als het om repeterende handelingen gaat. Voor werknemers in de industrie is het ongezond zijn om alsmaar te worden blootgesteld aan stof en trillingen. Uitval door gezondheidsklachten heeft directe gevolgen voor het productieproces.

Automatiseren is dé oplossing voor schuren. Laat machines het ongezonde en repeterende werk doen. Een robot wordt nooit moe of ziek en de kwaliteit van het werk is altijd hetzelfde, ook na een lange werkweek schuren. Maar hoe zorg je ervoor dat het eindresultaat zo goed is alsof het geschuurd is door een menselijke professional?

Onze oplossing is de SurfaceBoT robotschuurmachine. Een combinatie van een multifunctionele computergestuurde robotarm, een slimme schuurkop en makkelijk te begrijpen besturingsprogramma. Door de baanbrekende “mimic-technologie” bootst de SurfaceBoT de menselijke bewegingen perfect na. Alsof het product door een menselijke professional is geschuurd, maar dan consistent op ieder product.

Vrijblijvende offerte of vragen?

Partner worden, vragen of een vrijblijvende demonstratie ? Gebruik het contactformulier op deze pagina.

Neem contact met ons op

  1. Eenvoudige integratie

  Als schuurkop maken we gebruik van de Mirka AIROS. Dit is een lichte elektrische schuurkop die eenvoudig te combineren is met verschillende robotarmen die wij samen met onze klant uitkiezen. Deze schuurkop is licht in gewicht en energiebesparend ten opzichte van  traditionele pneumatische machines.

  De schuurkop is speciaal ontworpen voor robotschuren en volcontinu gebruik in een productieomgeving. De machine heeft gestandaardiseerde verbindingen voor een snellere en eenvoudigere installatie en onderhoud, wat leidt tot minder uitvaltijd en verbeterde productiviteit.

  De AIROS is uitgerust met op maat gemaakte flenzen voor de meeste robottypen om maximale flexibiliteit te bieden, doordat alle mechanische koppelingen van standaard ISO kunnen worden aangepast met een adapter.

  Airos robot sander
  robotschuren

  2. Slimme schuuroplossing met configureerbaar toerental

  De Mirka AIROS heeft ingebouwde intelligentie die datacommunicatie mogelijk maakt
  tussen de schuurkop en het besturingssysteem. Volledige controle over het schuurproces zorgt voor consistentie en kwaliteit. De verzamelde data biedt mogelijkheden om het proces verder te optimaliseren.

  Bovendien biedt de AIROS volledige controle over het toerental. Dat wordt speciaal ingesteld voor de verschillende fasen van het proces. Het zorgt voor een constant kwaliteitsniveau dat altijd reproduceerbaar is, zelfs onder hogere belastingen.

  3. SurfaceBoT; totaaloplossing van Imbema

  De SurfaceBoT is dé betrouwbare oplossing voor geautomatiseerde oppervlaktebehandeling. Combinatie van kennis en topmerken producten zoals schuurkoppen, controller-unit, schuurmiddelen (inclusief op maat ontworpen voor specifieke vereisten) en natuurlijk ondersteuning van de professionals van Imbema.

  De SurfaceBoT is eenvoudig te integreren in elk productieproces. Onze experts helpen graag met de integratie.

  Robotschuren

  4. Stofdicht en geschikt voor nat schuren

  Onze AIROS schuurkop heeft een IP 66 classificatie. De elektrische schuurmachine is geschikt voor alle schuurtoepassingen, zelfs nat schuren. Het stofvrije en waterdichte ontwerp gecombineerd met het robuuste aluminium materiaal zorgen voor een langere levensduur en een minimum aan onderhoud.

  Mirka AIROS 350 CV

  Mirka Airos 350 CV

  Mirka AIROS 550 CV

  Mirka Airos 550 CV

  Mirka AIROS 650 CV

  Technische informatieAiros 350 CV/NVAiros 550 CV/NVAiros 650 CV/NV
  Vermogen (Watt)350350350
  Snelheid (RPM)4.000 – 10.0004.000 – 10.0004.000 – 10.000
  Uitslag (mm)5.05.05.0
  Gewicht (kg)1,11,31,3
  Hoogte (mm)113113113
  Afmeting Pad (mm)77 (3″)125 (5″)150 (6″)
  Werktemperatuur (°C)0 – 450 – 450 – 45
  Afmeting stofslang (Ø mm)272727
  Communicatie interfaceModbus RTU RS-485 inclusief
  Profinet – Modbus gateway optioneel
  Andere opties beschikbaar
  Modbus RTU RS-485 inclusief
  Profinet – Modbus gateway optioneel
  Andere opties beschikbaar
  Modbus RTU RS-485 inclusief
  Profinet – Modbus gateway optioneel
  Andere opties beschikbaar

  Vrijblijvende offerte of vragen?

  Partner worden, vragen of een vrijblijvende offerte voor Mirka-producten? Gebruik het contactformulier op deze pagina.

  Neem contact met ons op

   UP
   Heb je een vraag?
   Bel 023 – 554 67 66
   App +31 (0) 6 135 582 70
   of ga naar contactformulier