75 jaar Imbema

Vijf tips om groene aanslag van tuintegels te verwijderen

MultiBrush-Speedcontrol_1

Het is nu niet echt genieten van de tuin, als je mooie tuintegels zijn bedekt met een vieze laag groene aanslag. Hoe kun je groene aanslag op tegels verwijderen? Er zijn verschillende manieren om deze algen te lijf te gaan en te verwijderen. Onze specialisten geven je vijf milieuvriendelijke tips, en vertellen je ook wat je beter niet kunt doen:

1 Groene zeep en Biotex

Groene zeep; smeer dit milieuvriendelijk middeltje uit grootmoeders tijd uit over de groene plekken. Laat het een nacht inwerken. Je kunt onze GLORIA Prima 5 of Prima 3 drukspuit met schoon water vullen om de zeep en de aanslag de volgende dag weg te spoelen.

Nog Biotex over van de vakantie? De natuurlijke enzymen in Biotex lusten de algen die groene aanslag veroorzaken rauw. Gewoon een sopje maken, over de groene plekken aanbrengen en een nachtje laten inwerken. CleanMaster spuiten van GLORIA zijn een prima hulpmiddel voor het opspuiten van het sopje.

Nadeel: Pas wel op voor glijpartijen, want tegels worden erg glad van groene zeep en Biotex.

2 Azijn, huishoudazijn of schoonmaakazijn

Meng één deel azijn met één tot twee delen water. Breng het aan op de groene plekken en schrob het goed in met een bezem. Laat het daarna helemaal opdrogen (zonlicht versterkt het effect) en spoel niet na. Plekken die nog groen blijven kunt u te lijf gaan met pure azijn in een spuit. Onze CleanMaster spuiten van GLORIA zijn bestand tegen azijnzuur tot 10%. Of u bouwt uw GLORIA Prima 5 drukspuit om met een speciale EPDM afdichting.

Nadeel: Door azijn verzuurt de grond onder uw tegels en doodt het organismen die juist goed zijn voor uw tuin. Gebruik met mate dus.
Let op, de meeste afdichtingen in plantenspuiten raken aangetast door azijn waardoor ze gaan lekken!

3 Voegenzand

Dit haal je bij de lokale bouwmarkt of aannemer. Strooi het fijne zand uit over de tegels en bezem het stevig uit over de groene plekken. Het fijne zand schuurt de groene aanslag weg en de voegen tussen de tegels worden ook meteen weer gevuld. Het overtollige zand kun je opvegen en weer gebruiken voor een volgende keer.

Nadeel: Je gaat in de weken erna nog zand in je huiskamer terugvinden.

4 Hogedrukreiniger

Met 100 bar spuit u groene aanslag zo weg. Als u een hogedrukreiniger met terrasreiniger gebruikt heeft u ook geen last meer van opspattend water. Bijvoorbeeld onze Kränzle koudwater hogedrukreinigers met UFO Roundcleaner. Gebruik alleen hoge druk op tuintegels die een harde bovenlaag hebben, zoals graniet. Bij een zachte steen wordt namelijk de toplaag ruw waardoor groene aanslag nog moeilijk te verwijderen is. Schroef de werkdruk dan flink terug. De straal uit een hogedrukreiniger kan sterk genoeg zijn om door hout te snijden. Opletten dus met uw tuinhout! Voordeel van deze methode is dat het erg snel gaat en u alleen maar water gebruikt.

Nadeel: Niet aan te bevelen op zachte steensoorten en op tuinhout.

5 MULTIBRUSH BORSTEL

De GLORIA Multibrush is wel de meest milieuvriendelijke manier van groene aanslag verwijderen. Deze uitvinding van GLORIA combineert een krachtige elektromotor met een set handig verwisselbare borstels. Daarmee maakt u snel korte metten met groene aanslag op tuintegels, vlonders, steiger of ander tuinhout.

Nadeel: Wij hebben geen nadeel kunnen ontdekken.

MultiBrush-Speedcontrol_1

Hulp nodig met hulpmiddel kiezen?

Hierboven staat vast wel de tip die voor jouw de beste oplossing is. Heb je hulp nodig bij de keuze van een juiste drukspuit, handspuit, hogedrukreiniger of Multibrush? Bel onze specialisten op 088- 130 6030 of stel een vraag via het contactformulier hieronder.

Je kunt ook bij een lokale GLORIA of Kränzle dealer informeren, bel ons voor adressen bij jouw in de buurt. Of stuur een bericht via het contactformulier en je hebt de volgende werkdag antwoord.

    UP
    Heb je een vraag?
    Bel 023 – 554 67 66
    App +31 (0) 6 135 582 70
    of ga naar contactformulier