Antislipmatten; verhoog de veiligheid en bespaar kosten

Antislipmatten zijn onmisbaar bij het vastzetten van lading. Door gebruik te maken van antislipmatten vergroot je de wrijving tussen de lading en de drager. Je lading gaat minder snel schuiven en is beter beschermd tegen beschadigingen. Wanneer je een antislipmat op de juiste manier gebruikt, verhoog je de wrijvingsweerstand waardoor je minder spanbanden nodig hebt en de laadtijd verkort. 

Anti-slip als basis voor een goede ladingzekering

Kosten besparen met antislipmatten

Bij gebruik van een goed gekeurde antislipmat mag je met een wrijvingcoëfficiënt van 0.6 rekenen. Hiernaast zijn antislipmatten een stuk goedkoper dan spanbanden. Je kan bij het zekeren van lading dus beter antislipmatten aanschaffen dan extra spanbanden inzetten.

Bekijk hoeveel kosten je kan besparen met het inzetten van antislipmatten.

Vormen van antislip bij het vastzetten van lading

Voor een goede ladingzekering zijn er verschillende soorten antislip verkrijgbaar. De antislipmatten in tegelvorm zijn zeer geschikt om onder pallets te gebruiken. Ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, snel op te bergen en nemen weinig opbergruimte in beslag. Met de antislipmatten op rol kun je de laadvloer van een complete trailer snel ondermatten.

Stophout met antislip is een wrijvingsverhogend materiaal voor het vervoer van prefab betonblokken, losse buizen, buispakketten, staaldragers, beton-staalmatten en andere goederen die niet geschikt zijn voor pallets. Het stophout werkt tevens als afstandhouder bij het plaatsen van stapelvorken of lepels tijdens het in- en uitladen.

Pas op voor slijtage van de antislipmatten

Je kunt antislipmatten veelvuldig gebruiken, maar let hierbij wel op dat slijtage zorgt voor een afname van de wrijving. Het is dan ook raadzaam voorzichtig met antislipmateriaal om te gaan. Wanneer je met een heftruck of palletwagen over de antislipmat rijdt verliest het materiaal een deel van zijn weerstand. Dit gebeurt ook wanneer er vuil of vettigheid op het antislip materiaal komt. Een antislipmat werkt dus pas optimaal bij het vastzetten van lading als de laadvloer en de lading die er op komt te staan schoon, droog en vetvrij is.

Meer informatie over antislipmatten?

Bekijk de antislipmatten in onze catalogus. Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten of bekijk onze ladingzekering pagina. Wij geven  graag advies hoe je je lading op de juiste manier zekert.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier