Bedrijfswagen beveiliging: welke soorten zijn er?

En welke beveiliging werkt het beste tegen inbraak?

Bedrijfswagen beveiliging sloten

Ben je in het bezit van een bedrijfswagen? En vervoer je regelmatig waardevolle spullen in je laadruimte? Of ben je al eens slachtoffer geworden van (poging tot) inbraak in je bus? Dan is het raadzaam om je bedrijfswagen van extra beveiliging te voorzien. De standaard deursloten van een bestelwagen zijn voor inbrekers namelijk eenvoudig te forceren. In ons vorige artikel lieten wij zien welke technieken inbrekers gebruiken om bestelwagens leeg te roven. Maar hoe bescherm je je bestelwagen tegen inbraak? En welke soorten bedrijfswagen beveiliging en sloten zijn er?  Wij zetten de mogelijkheden op een rijtje.

Extra alarmsysteem

Verzekeringen adviseren vaak een extra alarmsysteem op je bestelwagen te installeren. Maar deze zijn helaas ook eenvoudig te hacken. Je kunt dus beter kiezen voor een niet elektronische bedrijfswagen beveiliging oplossing zoals een extra slot of vergrendeling.

Stuurslot

Met eens stuurslot voorkom je dat een dief met je bus wegrijdt. Hiernaast bescherm je ook gelijk de airbag tegen diefstal. Een stuurslot zet je over het stuur vast, zodat deze niet meer gedraaid kan worden. Hiernaast heeft het ook gelijk een afschrikkende werking. Nadeel van een stuurslot is dat het alleen voorkomt dat je bestelbus gestolen wordt. Het werkt niet tegen inbraak. Hiervoor moet je naar een ander soort bedrijfswagen beveiliging kijken.

Achterdeuren extra beveiligen

De enige manier om inbraak in je laadruimte te voorkomen is de achterdeuren van je bedrijfswagen extra te beveiligen. Via deze deuren komt een inbreker namelijk eenvoudig bij je lading. Hiervoor heb je verschillende mogelijkheden; trekhaaksloten, vergrendelingssystemen en beveiligingssloten.

Trekhaakslot

Een trekhaakslot is een beveiligingssysteem dat je over je trekhaak plaats. De horizontale balk blokkeert de achterdeuren, zodat deze niet meer open kunnen. Voordeel van dit slot is dat je niet in je bus hoeft te boren om een extra slot te monteren. Een nadeel is dat je het slot er elke keer met de hand moet af halen. Niet echt handig als je meerdere keren op een dag je bus in en uit moet. Trekhaaksloten zijn ook relatief eenvoudig open te breken.

Vergrendeling

Er bestaan vergrendelingssystemen die je aan de binnenkant van de laadruimte tegen je schuif- of achterdeur monteert. Nadeel van deze bedrijfswagen beveiliging is dat inbrekers de vergrendeling niet direct zien en dus wel een inbraakpoging kunnen doen. Met mogelijke inbraakschade tot gevolg. Hiernaast zijn deze grendels elektronisch te bedienen waardoor het te hacken is.

Beveiligingsslot

Een beveiligingsslot monteer je eenvoudig op de zij- of achterdeuren van je bedrijfswagen. Zo’n extra slot, ook wel anti-inbraak slot genoemd, is vaak erg sterk waardoor het voor inbrekers praktisch onmogelijk is om open te breken. Hiernaast schrikt een beveiligingsslot ook af, waardoor ze je bus eerder laten staan om verder te zoeken naar een bus zonder slot. Maar welk soort beveiligingsslot is voor jouw bedrijfswagen het meest geschikt?

Bedrijfswagen beveiliging beveiligingsslot

Slamlock sloten  

Loop je meerdere keren per dag de laadruimte van je bestelbus in en uit om iets te pakken? Of heb je geen handen meer over tijdens het laden en lossen? Dan vergeet je vast wel eens je bestelbus op slot te doen? Een slamlock beveiligingsslot is dan onmisbaar.Het zorgt ervoor dat elke keer dat jij je deuren dicht gooit, ze ook automatisch op slot gaan. Handig als je koerier bent! Je moet de deur natuurlijk wel met de hand openen als je de laadruimte weer in wilt.

Deadlock sloten

Kom je alleen ‘s morgens en ‘s avonds in de laadruimte van je bestelwagen om bijvoorbeeld je gereedschap te pakken? Of gebruik je je bus als werkplaats?  Dan is een deadlock beveiligingsslot voldoende. Dit bestelwagen slot vergrendelt alleen als je het ook echt met een sleutel op slot draait. Dit slot is vooral bedoelt om ‘s nachts extra beveiliging te bieden en wanneer je bus op een onveilige plaats staat. Het beveiligingsslot is aan de buitenkant zichtbaar waardoor een inbreker je bus sneller laat staan.

Track and Trace systeem

Soms stelen inbrekers de hele bestelwagen om deze op een rustige plek leeg te roven. Vervolgens laten ze de bus op een verlaten plek staan. Een extra beveiligingsmaatregel tegen diefstal van je bestelwagen is het installeren van een Track en Trace volgsysteem.

Dit is een klein kastje wat onzichtbaar in je bus wordt geïnstalleerd. Hiermee is je auto altijd terug te vinden. Met sommige van deze GPS systemen is het ook mogelijk je rittenadministratie bij te houden.

Andere manieren om inbraak in je bus te voorkomen

Naast bovengenoemde bedrijfswagen beveiliging kun je zelf ook op een aantal dingen letten om inbraak in je bedrijfswagen te voorkomen. Bekijk de tips: Hoe voorkom je als aannemer diefstal uit je bestelwagen?

Meer informatie over bedrijfswagen beveiliging?

Neem voor meer info over bedrijfswagen beveiliging en beveiligingssloten contact op met onze productspecialisten via 088- 130 66 90 of vul het contactformulier in.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier