Checklist ladingzekering

basisregels voor het veilig zekeren van lading

In 2017 hebben er in Nederland meer dan 5000 ongelukken met vrachtverkeer plaatsgevonden (Rijkswaterstaat), waarvan 25% door verkeerde ladingzekering. Deze ongevallen zorgen voor lange files, materiële schade, bergingskosten, hoge verzekeringspremies en een slecht imago. Als transportbedrijf wil je dit natuurlijk voorkomen. Het is dus erg belangrijk om je lading op de juiste manier te zekeren. Het goed vastzetten van je lading is essentieel voor een veilig transport. 

Het probleem voor internationale transportbedrijven is dat de eisen voor ladingzekering in elk land verschillend zijn. Om tot meer uniforme voorschriften op het gebied van ladingzekering te komen heeft de EU een handleiding voor het veilig zekeren van lading op wegvoertuigen geschreven*.

Omdat deze handleiding behoorlijk uitgebreid is hebben wij een handige checklist ladingzekering gemaakt. Deze checklist is zeker niet allesomvattend maar bevat wel de basisregels waar je bij het veilig vervoeren van lading rekening mee moet houden.

Checklist ladingzekering basisregels
UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier