Container 42

SBS containerslot helpt bij digitale transformatie van haven en logistiek

De Rotterdamse haven heeft een hyperintelligente container ontwikkeld; Container 42. De container is uitgerust met sensoren, meetapparatuur en ons SBS containerslot. Tijdens een wereldreis verzamelt Container 42 gegevens om een digitale transformatie van de haven mogelijk te maken. 

De smart container meet vibratie, helling, positie, geluid, luchtvervuiling, vochtigheid en temperatuur. Het geavanceerde SBS containerslot beveiligt alle high tech apparatuur. Ook wordt er met het SBS slot nagegaan wanneer, waar en door wie de container is opengemaakt. Onze specialisten vertellen je er graag meer over.

Partner-container-42-beveiliging

Container 42 voor slimmere havenlogistiek

Met de ambitie om de ‘smartest port’ te zijn, neemt Rotterdam het voortouw in de digitale transformatie van haven en logistiek. ‘Container 42’ is een metafoor voor die transformatie. Momenteel verdwijnt een container tussen het moment van laden en lossen vaak nog wekenlang van de radar. Dat is niet meer van deze tijd. Met Container 42 laat de Rotterdamse haven zien wat er allemaal mogelijk is met slimmere havenlogistiek. Het is voor het eerst dat een container op deze manier wordt gevolgd. De gegevens geven zicht in de uitdagingen van de havenlogistiek, waardoor containers minder snel kwijtraken en er minder wordt gesmokkeld. In de toekomst moeten containers zelfs automatisch door kranen verplaatst worden en eigen douanepapieren invullen.

Beveiliging container transport

VICE Media heeft een documentaire gemaakt over misbruik van containers voor illegale handel. Hiervoor hebben ze onder andere opnames gemaakt in de Port of Rotterdam. Containerschepen verblijven gemiddeld een halve dag in een haven, waardoor het onmogelijk is om elke container goed te controleren. Het komt dan ook regelmatig voor dat criminelen drugs, wapens en mensen illegaal in containers vervoeren. Om dit tegen te gaan is het belangrijk dat havens en containers over de hele wereld beter beveiligd en smart gemaakt worden. Container 42 is hier een mooi voorbeeld van.

SBS containerslot

Container 42 is voorzien van ons SBS containerslot. Dit geavanceerde high-end slot past perfect bij de ambitie van de Rotterdamse haven. Met het containerslot controleert de Rotterdamse haven wanneer, waar en door wie de container is opengemaakt. Ook biedt het containerslot de mogelijkheid de toegang tot de container te personaliseren of te blokkeren. Met behulp van geofencing is het zelfs mogelijk het slot alleen op ingestelde locaties te openen, zoals bijvoorbeeld bij de douane.

Erwin Rademaker: “Het slimme slot aan de binnenkant van Container 42 is een baanbrekend concept in de containerlogistiek. Container 42  is op reis nu altijd dicht in plaats van het risico te lopen om van buitenaf makkelijk geopend te kunnen worden. Dit is een voorbeeld van het omdenken waar verladers op zitten te wachten, denk ik.”

Erwin Rademaker – Port of Rotterdam

Video’s Container 42

Wij helpen je graag!

Onder het merk SBS security & monitoring solutions ontwikkelen wij verschillende  beveiligingsoplossingen, van mechanische sloten tot high-end slotoplossingen. Onze SBS beveiligingsspecialisten helpen je graag de juiste keuze te maken. Neem voor meer informatie over container 42 of onze sloten contact met ons op.

Dirk Straatman

Dirk Straatman

Specialist voertuigbeveiliging
Frits Hofma

Frits Hofma

Specialist voertuigbeveiliging


    UP
    Heb je een vraag?
    Bel 023 – 554 67 66
    App +31 (0) 6 135 582 70
    of ga naar contactformulier