Container 42

De digitale transformatie van haven en logistiek

Partner-container-42-beveiliging

De Rotterdamse haven heeft een hyperintelligente container ontwikkeld; Container 42. De container is uitgerust met verschillende sensoren en meetapparatuur. Tijdens de twee jaar durende wereldreis verzamelt Container 42 gegevens om een digitale transformatie van de haven mogelijk te maken. En Imbema mag mee op reis met haar SBS beveiligingsoplossing. Hoe leuk is dat!

Tijdens de reis meet de container vibratie, helling, positie, geluid, luchtvervuiling, vochtigheid en temperatuur. Het SBS containerslot beveiligt alle high tech apparatuur in de container. Ook kan er met de SBS beveiligingsoplossing worden nagegaan wanneer, waar en door wie de container is opengemaakt. Zonnepanelen meten hoeveel energie een container op een containerschip, een trein of een truck kan opwekken.

Container 42

Met de ambitie om de ‘smartest port’ te zijn, neemt Rotterdam het voortouw in de digitale transformatie van haven en logistiek. ‘Container 42’ is een metafoor voor die transformatie.

Momenteel verdwijnt een container tussen het moment van laden en lossen vaak nog wekenlang van de radar. Dat is niet meer van deze tijd. Met Container 42 wil de Rotterdamse haven laten zien wat er allemaal mogelijk is met slimmere havenlogistiek.

Het is voor het eerst dat vrachtcontainers op deze manier van minuut tot minuut worden gevolgd. Container 42 legt tijdens de reis alles vast. Deze gegevens helpen inzicht te geven in de uitdagingen in de havenlogistiek. Dit moet ervoor zorgen dat containers minder snel kwijtraken en dat er minder wordt gesmokkeld. In de toekomst moeten containers zelfs automatisch door kranen verplaatst kunnen worden en hun eigen douanepapieren invullen.

SBS slotoplossing

Container 42 is voorzien van onze SBS slotoplossing. Dit geavanceerde high-end slot past perfect bij de ambitie van de Rotterdamse haven. Met het containerslot kan worden nagegaan wanneer, waar en door wie de container is opengemaakt.

Ook biedt het slot de mogelijkheid de toegang tot de container te personaliseren of te blokkeren. Met behulp van geofencing is het zelfs mogelijk het slot alleen op ingestelde locaties te openen, zoals bijvoorbeeld bij de douane.

Trotse partners

Container 42 is een platform waar Havenbedrijf Rotterdam, IBM, Cisco, Esri, Axians, Intel, HyET Solar, Van Donge & de Roo, Awake.ai, Betta Batteries, Simwave, Advanced Mobility Services, Kalmar en Shipping Technology en Imbema intensief samenwerken.

Video’s Container 42

Logo SBS

Onder het merk SBS security & monitoring solutions ontwikkelen wij producten die bijdragen aan een grotere veiligheid, controle en efficiency van transport en (ver)lading. Onze beveiligingsoplossingen, van mechanische sloten tot high-end slotoplossingen, worden ontwikkeld in samenwerking met klanten en leveranciers. Innovatie is teamwork!

Meer informatie?

Neem voor meer info over Container 42 en de SBS beveiligingsoplossingen contact op met
onze beveiligingsspecialisten via +31 (0)88 130 60 66 of vul het contactformulier in.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier