Containerbeveiliging

Hoe beveilig en monitor je containers tijdens het transport?

Bij container transport wil je dat de lading in goede conditie op de plaats van bestemming aankomt. Daarom is het belangrijk dat de deuren van de container tijdens het transport gesloten blijven. Gesloten voor ladingdieven, maar ook voor inklimmers. Waarom wordt er in de praktijk dan nauwelijks in containerbeveiliging geïnvesteerd? Meestal wordt er voor een goedkope containerzegel gekozen, terwijl deze containerzegels helemaal niet veilig zijn. Hier houd je criminelen niet mee tegen. Containerzegels zijn eenvoudig open te breken en te manipuleren, terwijl dit met een goed containerslot praktisch onmogelijk is. 

Hoe beveilig je een container tegen inbraak?

Als transportondernemer is het dus raadzaam om voor een ander soort containerbeveiliging te kiezen. Er zijn genoeg veilige oplossingen beschikbaar om je container tegen inbraak, diefstal en inklimmers te beveiligen, zoals een mechanisch containerslot, elektronisch containerslot of lading monitoring systeem. Met de e-containerguard kun je zelfs real time je container en de lading monitoren en tijdig ingrijpen als er onderweg iets gebeurt. Maar voor welk soort containerbeveiliging kies je? Onze voertuig beveiligingsspecialisten helpen je graag bij het maken van het juiste containerslot!

Containerbeveiliging-containerslot

Container 42 voorzien van SBS containerslot

De hyperintelligente ‘container 42’ is voorzien van ons SBS BDI containerslot. Dit geavanceerde high-end containerslot past perfect bij de ambitie van de Rotterdamse haven. Met het containerslot kan worden nagegaan wanneer, waar en door wie de container is opengemaakt.

Ook biedt het containerslot de mogelijkheid de toegang tot de container te personaliseren of te blokkeren. Met behulp van geofencing is het zelfs mogelijk het slot alleen op ingestelde locaties te openen, zoals bijvoorbeeld bij de douane. Lees meer…

Welke SBS containerbeveiliging & container monitoring systemen zijn er?

Inbraak in containers komt steeds vaker voor. Om containers tegen ladingdiefstal en inklimmers te beschermen hebben wij verschillende soorten containerbeveiliging beschikbaar. Van mechanische containersloten tot elektronische containersloten met telematica en container monitoring systemen.

Wanneer kies je voor een mechanische containerslot?

Wanneer je je container alleen tegen inbraak wilt beschermen is een mechanisch containerslot voldoende. Deze sloten heb je in verschillende klassen. Het Cobra containerslot biedt de hoogste weerstand. Dit slot is in combinatie met het PL358T of PL7000 hangslot Kiwa SCM Heavy Duty goedgekeurd (voorheen SCM / VbV). Dit betekent dat het conatinerslot professionele dieven minimaal 5 minuten bezig houdt. Het Kiwa SCM keurmerk is voor verzekeraars belangrijk, omdat dit aantoont dat een voertuig is voorzien van goedgekeurde en gecertificeerde beveiliging.

Wanneer kies je voor een elektronisch containerslot?

Met een elektronische slot bepaal je zelf wanneer, waar en door wie het container slot opengemaakt mag worden. Ook kun je hiermee aantonen dat de deuren van de container dicht zijn gebleven. Bij het vervoeren van kwetsbare lading raden we aan je lading real time te monitoren. Dat kan met de SBS E-containerguard tracking unit. Hiermee bewaak je tegelijkertijd de integriteit van de containerdeuren.

HOE WERKT CONTAINER VERZEGELING?

Om de lading in een container tijdens het transport te beveiligen, wordt de container standaard verzegeld met een containerslotje. Dit container zegelslotje wordt om de stangen van de container geplaatst. Op de zegel staat een uniek nummer, welke bij aankomst van de container op bestemming hetzelfde moet zijn. Zo weten bedrijven dat hun lading tijdens het transport veilig is geweest en er niemand in de container is geweest. Maar in de praktijk blijkt container verzegeling makkelijk te manipuleren. In het filmpje zie je een aantal manieren om container zegelslotjes te saboteren.

Bekijk het complete artikel: Beveiliging containers moet beter

WIJ HELPEN JE GRAAG BIJ HET KIEZEN VAN HET JUISTE CONTAINERSLOT!

Welke containerbeveiliging het beste bij jouw transport past, hangt af van verschillende factoren. Onze SBS beveiligingsspecialisten helpen je graag de juiste keuze te maken. Vul voor meer informatie over onze containersloten het contactformulier in.

Dirk Straatman

Dirk Straatman

Specialist voertuigbeveiliging
Frits Hofma

Frits Hofma

Specialist voertuigbeveiliging


    UP
    Heb je een vraag?
    Bel 023 – 554 67 66
    App +31 (0) 6 135 582 70
    of ga naar contactformulier