Ben jij op de hoogte van alle ladingzekering feiten?

De lading in een vrachtwagen is tijdens het rijden voortdurend onderhevig aan allerlei krachten zoals; gas geven, remmen, een noodstop maken, bochten en uitwijkmanoeuvres. Deze krachten zorgen ervoor dat een lading gaat schuiven. Of uiteindelijk zelfs van het voertuig valt. Daarom is goede ladingzekering essentieel voor een veilig transport.

In de parktijk gaat het helaas nog vaak mis. Zo’n 70% van de vrachtlading die de weg op gaat is verkeerd of niet gezekerd. En ongeveer 25% van de ongelukken met vrachtwagens zijn het gevolg van ontoereikende ladingzekering.

Natuurlijk is de veiligheid het belangrijkste doel om lading te zekeren. Maar het voorkomen van een boete is ook niet onbelangrijk. Het boete bedrag voor het foutief lading zekeren kan oplopen tot wel € 2200,-. Iets wat je als transportondernemer of vervoerder wilt voorkomen.

Gebruik dus altijd gecertificeerde ladingzekering producten en zorg dat je chauffeurs goed opgeleid zijn zodat ze weten hoe ze de lading op de juiste manier moeten vastzetten.

Ben jij op de hoogte van alle ladingzekering feiten?

Bekijk ze in deze overzichtelijke infographic lading zekering.

1
UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier