Dodelijke ongelukken voorkomen met Lisa2Alert dode hoek assistent

In Den Haag gebeurden er dit jaar al meer dodelijke ongelukken in het verkeer dan vorig jaar. Een deel van deze dodelijke verkeersongelukken kunnen met een simpel dode hoek assistent worden voorkomen. In het Algemeen Dagblad van afgelopen woensdag 26 november pleiten nabestaanden van de slachtoffers voor een verplichte invoering van de Lisa2alert dode hoek assistent.

Elly Winkel, die na de dood van haar zoon de Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers oprichtte, stelt dat een deel van de ongelukken kan worden voorkomen met een simpel systeem. Lisa2Alert zorgt dat, wanneer een vrachtwagenchauffeur zijn knipperlicht aanzet, fietsers en voetgangers met licht en geluid worden gewaarschuwd. Ook in de cabine klinkt geluid, waardoor de chauffeur extra goed in de spiegels kijkt.

Wetenschappelijk onderzoek toont werking Lisa2Alert dode hoek assistent aan

Verschillende onderzoeken, waaronder van de TU Delft, omschrijven de Lisa2Alert dode hoek assistent als een effectieve (en goedkope) oplossing. Een bedrijf als Blokker maar ook de gemeenten Amsterdam en Maastricht lieten het al op hun vrachtwagens installeren. Verplicht is het echter nog niet en dat maakt Winkel boos.

De Lisa2alert dode hoek assistent is ontwikkeld door Rob van de Moosdijk. Hij was 17 jaar geleden ooggetuige van een dode hoek ongeluk. Van af dat moment is hij vastbesloten een oplossing voor dit probleem te vinden en brengt de Lisa2alert dode hoek assistent op de markt.

Lees het complete artikel op de website van het Algemeen Dagblad:
Veel dodelijke ongelukken zijn met simpel systeem te voorkomen.

Algemeen Dagblad - Lisa2Alert dode hoek systeem

Tweede kamer gaat maatregelen tegen dode hoek probleem nemen

Ook de Tweede Kamer vindt dat er maatregelen genomen moeten worden. De motie (ingediend door het CDA-lid Von Martels) om te onderzoeken of het mogelijk is het Lisa2alert dode hoek assistent verplicht te stellen is eindelijk aangenomen. Ook gaat de regering een langlopende campagne starten om mensen te wijzen op de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens. Nu wachten tot het ook echt wordt uitgevoerd.

Meer informatie over Lisa2alert dode hoek assistent?

Bekijk voor meer informatie de Lisa2Alert dode hoek assistent pagina of neem direct contact met ons op via 088 130 66 90.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier