Rhiwa Easy Aero dakventilator

Krachtige ventilatie in je bestelwagen door unieke push- en pull techniek

De Easy Aero dakventilator is geschikt voor elke bestelbus of bestelwagen. De windgedreven ventilator voert vocht, schadelijke gassen en warmte in je voertuig af. De push- en pull techniek zorgt voor een krachtige luchtcirculatie. Het unieke van de auto dakventilator is dat er geen aparte bodemdoorvoer nodig is. Dit scheelt niet alleen veel werk, maar voorkomt ook ernstige beschadigen aan bijvoorbeeld de uitlaat, bedrading en het remsysteem van je bestelbus. Easy in gebruik, montage en onderhoud.

Specificaties:

 • Past onder een imperiaal
 • Materiaal ABS kunststof
 • Boorgat 2 x 90mm
 • Afmetingen 300 x 55 x 150 mm
 • Adapter voor hemelbekleding los verkrijgbaar
 • Optioneel: 90 mm pons

Direct naar: Easy Aero videomontagevragennieuwscontact

Easy aero dakventilator

De voordelen van de Easy Aero dakventilator op een rij

De bestelbus dakventilator voert vervelende geur, vocht en gassen of dampen af en zorgt voor een gezonde werkomgeving door een krachtige toevoer van frisse lucht. Aan de binnenkant is de windgedreven ventilator afgewerkt met een afdekrooster, die indien wenselijk dicht kan worden gezet.

Duurzaam

De Easy Aero is een windgedreven ventilator, je hebt geen elektriciteit nodig en de dakventilator is volledig te recyclen.

Easy montage

Met de bijgeleverde handleiding monteer je de Easy Aero dakventilator in slechts 3 eenvoudige stappen snel op je bestelbus.

Hoge capaciteit

De push- en pull werking van de Easy Aero auto dakventilator resulteert in een debiet van 70 m3 per uur. Dit zorgt voor een krachtige ventilatie.

Robuust

De ventilator is gemaakt van stevig kunststof en minder kwetsbaar doordat er geen draaiende delen zijn gebruikt. Schokbestendig, geruisloos en kan door de wasstraat.

Geen afvoer

Door de geometrie van de Easy Aero dakventilator is er geen bodemafvoer noodzakelijk (geen gat in je vloer), in tegenstelling tot traditionele dakventilator modellen.

Strak design

In plaats van draaiende delen, push- en pull kracht in één model ontworpen. Past zowel onder imperiaal als voertuigen met hemel. Ventilatie in sterkte af te stellen.

Bekijk de Easy Aero dakventilator

 “De Easy Aero is écht easy.

Eenvoudig te monteren op vrijwel elke bedrijfswagen.

Geen draaiende delen en geen elektra.

Kortom: een fraai ontwerp dat werkt zoals het moet!”

Silvester Keijzer – Sterntec

MONTAGE IN EEN HANDOMDRAAI

Je monteert de Easy Aero dakventilator in 3 eenvoudige stappen op je bestelwagen. Download de complete montage instructies op de mounting pagina.

Stap 1

Teken de gaten af met de bijgeleverde boormal en maak de gaten in het dak met een 90 mm pons (op aanvraag leverbaar).

Istallatie-easy-aero-dakventilator-bestelwagen-stap-2

Stap 2

Plaats de schuimpakking aan de onderzijde van de easy aero en steek de buizen door de gaten met het rooster aan de voorzijde.

Stap 3

Schroef de afdekplaat aan de binnenzijde van het dak met de bijgeleverde schroeven. De dakventilator is gemonteerd: easy!

Met 70 m3 per uur heeft de Easy Aero aantoonbaar

meer capaciteit dan traditionele dakventilatoren.

Veelgestelde vragen

De Easy Aero dakventilator is een productie van Imbema. Vraag via de catalogus een offerte aan. Om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen beschikken wij over een groot netwerk van betrouwbare partners, aan wie je de montage desgewenst kunt uitbesteden. Deze vind je in onze dealer locator:

De Easy Aero is geschikt voor elke bedrijfswagen met een imperiaal hoogte van minimaal 55 mm. Voor bedrijfswagens met hemelbekleding is een aparte adapter beschikbaar.

De Easy Aero beschikt over aantoonbaar meer capaciteit dan traditionele dakventilatoren. De push- en pull werking resulteert in een debiet van 70 m3/uur. De ventilatiekracht is in sterkte afstelbaar.

Je monteert de Easy Aero in een handomdraai, dankzij een gedetailleerde montagehandleiding en een video-instructie. Door de geometrie van de Easy Aero is er geen bodemdoorvoer noodzakelijk. In tegenstelling tot traditionele modellen. Easy!

De Easy Aero is standaard verkrijgbaar in zwart of wit. Mocht je de dakventilator in een andere kleur wensen, dan is dat op aanvraag mogelijk.

Je ontvangt bij de bestelling een montagehandleiding.

Teken de gaten af met de bijgeleverde boormal en maak de gaten in het dak met een 90 mm pons. Deze is als optie bij te bestellen. Gebruik voldoende kit aan de onderzijde en steek de buizen door de gaten met het rooster aan de voorzijde. Schroef de afdekplaat aan de binnenzijde van de ruimte erop met de bijgeleverde schroeven. De dakventilator is gemonteerd: easy!

Door de geometrie van de Easy Aero is er geen bodemdoorvoer noodzakelijk. In tegenstelling tot traditionele modellen.

Mocht je de montage van de Easy Aero dakventilator willen uitbesteden, dan vind je binnen ons dealernetwerk betrouwbare bedrijven in de buurt.

Je ontvangt bij de bestelling de dakventilator, schroeven, boormal en een montagehandleiding. Er is een pons op aanvraag leverbaar.

Jazeker, de Easy Aero dakventilator is gemaakt van stevig kunststof en schokbestendig. Doordat er geen draaiende delen zijn gebruikt, is de dakventilator minder kwetsbaar en geruisloos.

De Easy Aero dakventilator is grondig getest. Imbema beschikt over een eigen R&D afdeling waar de producten worden ontworpen, geproduceerd en getest. De Easy Aero dakventilator is doorgerekend door middel van een CFD calculatie. Vervolgens hebben er  met behulp van geavanceerde apparatuur veelvuldig ‘roadtests’ plaatsgevonden.

Dat is afhankelijk van wat er vervoerd wordt en in welk land. Over het algemeen is ventilatie verplicht bij het vervoer van ‘gevaarlijke goederen’. De Easy Aero dakventilator voert vocht, schadelijke gassen of warmte in de bedrijfswagen af en zorgt voor een gezonde werkomgeving voor de inzittenden.

Door een verzoek om meer informatie te sturen naar Arjen Kloppers (akloppers@imbema.com) of telefonisch contact op te nemen via +31 88 130 66 95.

Meer informatie over de Easy Aero dakventilator? Wij helpen je graag!

Onze specialisten Bestelwagentechniek helpen je graag met het juiste product, een technisch advies of een passende oplossing. Neem voor meer informatie contact met ze op of vul het contactformulier in. Ben je particulier of zzp’er? Neem dan contact op met een van onze erkende bestelwageninrichters. Deze vind je in onze dealer locator.

Jeroen Rovers

Jeroen Rovers

Specialist Bestelwagentechniek

  1
  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier