Bij Van der Kooij staat innovatie voorop

Van der Kooij Mechanisatie & Constructie uit vierpolders is een innoverend mechanisatie bedrijf voor machines en voertuigen in de land en tuinbouwbouwsector. Zij is gespecialiseerd in reparaties, onderhoud, engineering en de verkoop van landbouw- en grondverzetmachines. Van der Kooij staat voor kennis, innovatie en kwaliteit.

“Samen kwamen wij snel tot een mooi eindresultaat”

Mechanisatie & Constructiebedrijf Van der Kooij kreeg van een klant een speciaal verzoek om een open laadbak te bouwen. Omdat zij niet zo bekend zijn met carrosseriebouw benaderden zij Imbema voor advies.

In mijn zoektocht naar een bedrijf die kon helpen bij de opbouw van een laadbak kwam ik Imbema tegen. Een innovatief bedrijf dat niet alleen producten levert maar ook meedenkt en oplossingen biedt, aldus Peter van der Kooij (eigenaar van Mechanisatie & Constructiebedrijf van der Kooij).

“Imbema wilde mij graag helpen en samen hebben wij de complete laadbak vanaf het chassis opgebouwd. De open laadbak wordt gebruikt voor het transport van staal en andere producten voor de scheepvaart en offshore. Voornamelijk zware producten, waar bij de bouw van de laadbak rekening mee gehouden is.”

“Naast een gespecialiseerde totaalleverancier voor de carrosseriebouw is Imbema zeer innovatief, denkt zij goed mee en heeft zij voor elk probleem een oplossing. Samen kwamen wij snel tot een mooi eindresultaat!”

– Peter van der Kooij, eigenaar Van der Kooij –

Geassembleerde producten

” Om ons te ontzorgen stelde Imbema de geanodiseerd aluminium zij- en achterborden van te voren in haar assemblage afdeling samen en bouwde ze daarna met stalen rongen bij ons op. De borden zijn eenvoudig per deel te openen voor het efficiënt laden en lossen van de open laadbak.

open-laadbak-van-der-kooij

Veiligheid erg belangrijk

“Natuurlijk hebben we bij de opbouw van de laadbak ook rekening gehouden met het veiligheidsaspect. Zo is de onderkant dicht gebouwd met RVS gereedschapskisten en aluminium zijbescherming. En zorgt een inklapbare opstap ervoor dat de chauffeur snel en veilig de laadbak kan betreden.”

“Naast dat de laadbak zelf zo veilig mogelijk moet zijn, is het ook belangrijk dat het materiaal veilig vervoert kan worden. Daarom is de houten vloer van de laadbak voorzien van het Multisave ladingzekering systeem. Hiermee kun je elk soort lading snel en op een veilige manier vast zetten. Achter de cabine is een Retrocab (grote verzinkt stalen kist) gemonteerd voor het vervoeren van kleine kartonnen dozen.”

Bekijk de website van Van der Kooij.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier