De Jong Betonboringen

monteert 40 Gatelock bestelwagen sloten

De Jong Betonboringen uit Assendelft is specialist op het gebied van betonboringen en het zagen van asfalt en beton. Om deze werkzaamheden op locatie uit te voeren hebben zij veel dure gereedschappen in hun bestelwagens liggen. Deze gereedschappen werden met regelmaat uit de bestelwagens gestolen. Na 2 jaar ellende en duizenden euro’s schade was Mike Krom, directeur/eigenaar van De Jong Betonboringen, het zat. Hij ging op zoek naar een sterk bestelwagen slot om de laadruimten van zijn bestelwagens te beveiligen, want een alarm helpt niet. Na een vergelijking van sloten kwam hij al snel bij de Gatelock bestelwagen sloten uit. Hij liet op alle deuren van zijn 40 bestelwagens Gatelock sloten monteren. Dat helpt, want er heeft geen inbraak meer plaatsgevonden. In de nieuwste uitgave van bouwmagazine vertelt hij zijn verhaal.

Duizenden euro’s schade door inbraken bestelwagens

“Door alle inbraken in onze bestelwagens hadden wij in 2 jaar tijd duizenden euro’s schade”, vertelt Mike Krom. “Toen was ik er helemaal klaar mee! Niet alleen dekt de verzekering dit soort schades maar tot een bepaald bedrag. Ze gaf ook aan, ons helemáál niet meer te willen verzekeren. We hadden via de verzekeraar zelfs al een detectivebureau in de arm genomen. Die had niet alleen de criminelen op heterdaad gefotografeerd, maar ook alle gegevens van de betrokkenen weten te bemachtigen. We konden een compleet rapport aan de politie overhandigen. Maar die deed er niets mee. Onbegrijpelijk, nul reactie! We moesten dus zelf maatregelen tegen de ladingdiefstal nemen. Ik ben allerlei sloten gaan vergelijken. Pas toen ik het Gatelock bestelwagen slot in mijn handen kreeg had ik iets van: ‘hier geloof ik in’. Bovendien had een collega ze ook gemonteerd en die was er zeer positief over.”

“Na meerdere diefstallen van gereedschappen uit mijn bestelwagens was ik er klaar mee! Ik heb op alle deuren van mijn 40 bestelwagens Gatelock sloten laten monteren. Dat helpt en geeft mij veel gemoedsrust!”

Mike Krom | Directeur De Jong Betonboringen

Gatelock bestelwagen sloten werken preventief

Voor Krom zijn de voordelen van de Gatelock sloten duidelijk. “Ten eerste zitten ze goed zichtbaar aan de buitenzijde van de bestelwagen gemonteerd. Dat werkt preventief, want het ziet er voor een dief uit als moeilijk om in te breken. Maar ook fysiek is het een heel sterk slot dat bestand is tegen uitboren. Bovendien weet een beetje crimineel, dat je ze bijna niet kunt doorslijpen. Door de materiaalkeuze loopt je slijpschijf vol en doet die niets meer. Daarbij is het slot CNPP gecertificeerd. Dat is de hoogste beveiligingsgraad. Verder is de bediening eenvoudig. Als je de deur dichtdoet, valt de Gatelock vanzelf in het slot. Openen kan vanaf buiten alleen met de sleutel. Maar mocht de deur dichtvallen als je in de laadruimte zit, dan is er wel een noodontgrendeling. Anders kom je er echt niet meer uit!”

Zijn de kosten van extra bestelwagen sloten het waard?

Of het plaatsen van extra bestelwagen sloten niet duur is? “Dat is niet de goede vraag”, meent Krom. “Natuurlijk kosten 80 van die sloten wel wat. Maar je moet je vooral afvragen wat je ermee wint. In ons geval; dat wij onze afspraken kunnen nakomen. Wij hebben heel specialistische apparatuur, dat na een diefstal uit een bestelwagen vaak niet dezelfde dag te vervangen is. Maar er wacht wel een opdrachtgever op ons. Ook ben je na een diefstal je bestelwagen dagen kwijt voor reparatie en ben je uren bezig met de aangifte.”

Lees het complete interview op bouwmagazine.

Meer informatie over de Gatelock bestelwagen sloten?

Neem contact op met onze specialist bestelwagentechniek Jeroen Rovers. Hij helpt je graag met het juiste product, een technisch advies of een passende oplossing.

Jeroen Rovers

Jeroen Rovers

Specialist BWT
UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier