Maak kennis met de KOKS Group

Zo’n 100 grote producties per jaar. Voertuigen variërend van vacuüm- en spoelwagens tot hogedrukmachines. En nog zoveel meer: de KOKS Group biedt een breed assortiment aan reinigingsmaterieel voor de industrie en overheid. In binnen- en buitenland. Veilig, efficiënt en van hoge kwaliteit. En altijd klanttevredenheid hoog in het vaandel. Al sinds 1989.

Alles moet sneller en slimmer.

Het bewustzijn rondom veilig werken is de laatste jaren flink gegroeid, net als de aandacht voor het milieu. De KOKS Group mag zich met trots koploper noemen op deze gebieden. Internationaal. Want, vertelt Gerhard van Reeuwijk (Manager Marketing & Communication): “de wet- en regelgeving mag dan per land verschillen, wij kiezen ervoor proactief de norm te verbeteren.”

De lat ligt hoog, niet alleen op het gebied van veiligheid en milieu. De klantvraag is ook veranderd. Het moet sneller en slimmer. Vroeger werd van scratch af aan ontwikkeld, stap voor stap in samenspraak met de klant. Soms zelfs samen aan de tekentafel. Dat had zijn charme, maar resulteerde ook in meer complexiteit. En daardoor een langere doorlooptijd om de kwaliteit te kunnen blijven garanderen.

De KOKS Group gooide het roer om. Van ambachtelijke smederij naar lean producent.  Klanten kiezen uit een standaard assortiment, desgewenst uit te breiden met extra opties. “Zo houden we de kwaliteit hoog en de prijs aantrekkelijk. Last but not least: de doorlooptijd is teruggebracht naar 14 weken.”

“Kwaliteit. Dat is bij KOKS Group allesbepalend voor tevreden klanten.”

Gerhard van Reeuwijk (Manager Marketing & Communication)

Het schoolvoorbeeld van efficiëntie.

Alleen het beste is goed genoeg. Daarom integreerde de organisatie het just-in-time principe in het productieproces: er worden nu precies genoeg voertuigen geproduceerd om aan de vraag te voldoen. En precies genoeg componenten besteld, die precies op tijd arriveren.

“Hierbij is een goede relatie met de leverancier onontbeerlijk,” vertelt René van Schaar (Purchasing Manager). “En de relatie met Imbema gaat al ver terug in de tijd. Het is voor ons ontzettend belangrijk dat een leverancier onze business begrijpt en mee kan denken. Dezelfde taal spreekt. Imbema levert ook direct aan het buitenland. Dat is voor ons van meerwaarde, want daardoor verzekeren wij ons overal -in binnen- en buitenland-  van dezelfde componenten, zowel voor onze productie, maar ook de aftersales afdeling. Zo verzekeren we ons van hoge kwaliteitsstandaarden.”

Rooskleurige toekomst.

De lean werkwijze heeft de organisatie veel gebracht. “We hebben veel minder voorraad -en dus meer productiecapaciteit- dan voorheen. Nu maken we meer machines, op minder vierkante meters. Die capaciteit is ook nodig, want anders is onze productielijn onhoudbaar. En die is allesbepalend voor het nakomen van onze klantbeloften.”

En de toekomst? Die ziet er rooskleurig uit. Na vestigingen in Nederland, Tsjechië en Saoedi Arabië, maakt de KOKS Group dit jaar zelfs haar opwachting in de Verenigde Staten. En dat is niet de enige Internationale zet: met de KOKS Academy vergroot het bedrijf wereldwijd het bewustzijn rondom veilig werken. Win-win, voor mens en milieu!

Bekijk de website van de KOKS Group.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier