Klantcase
3 tips van DHL
3 tips van DHL
voorkom criminaliteit bij intermodaal transport
DHL opende recent een veilige intermodale verbinding tussen Slowakije en de VK voor het vervoer van high value goederen. Een veilige verbinding begint met goede sloten. Maar dat is maar een deel van het verhaal. Lees snel verder hoe je criminaliteit bij intermodaal transport nog meer kunt voorkomen.
1. Kies voor een goed beveiligde terminal
“Op dit moment is het nog overzichtelijk”, vertelt Multimodal Productmanager Veermani Singh. “Wij vervoeren nu drie trailers met high value goederen per week vanaf Slowakije naar de VK. De zendingen gaan over de weg naar de terminal van WienCont in Wenen. Hier worden de goederen van de truck op de trein gezet. De terminal is non stop in bedrijf. Dat betekent dat wij daar altijd kunnen afleveren. De Terminal garandeert dat er altijd een goede beveiliging is en dat is voor ons heel belangrijk.”
“De goederentrein naar Rotterdam vertrekt dagelijks ’s om 18.00 uur. Onze trailers staan zo kort mogelijk op de terminal voor ze op de trein gaan,” vertelt Matej Koči Carrier, Transport Solution Coördinator. “In ieder geval is de wachttijd nooit langer dan één dag.” Vanaf Wenen gaan de trailers onbegeleid op de trein naar Rotterdam, waar ze op de ferry naar London gaan. “Daar koppelt een lokale contractor voor DHL weer aan en rijdt de lading naar de eindbestemming.”
Klantcase
3 tips van DHL
Voorkom criminaliteit bij intermodaal transport
DHL opende recent een veilige intermodale verbinding tussen Slowakije en de VK voor het vervoer van high value goederen. Een veilige verbinding begint met goede sloten. Maar dat is maar een deel van het verhaal. Lees snel verder hoe je criminaliteit bij intemodaal transport nog meer kunt voorkomen.
1. Kies voor een goed beveiligde terminal
“Op dit moment is het nog overzichtelijk”, vertelt Multimodal Productmanager bij DHL Suply Chain Veermani Singh. “Wij vervoeren nu drie trailers met high value goederen per week vanaf Slovakije naar de VK. De zendingen gaan over de weg van Mitra in Slowakije naar de terminal van WienCont in Wenen. Hier worden de goederen van de truck op de trein gezet. De terminal is non stop in bedrijf. Dat betekent dat wij daar altijd kunnen afleveren. De Terminal garandeert dat er altijd een goede beveiliging is en dat dat is voor ons heel belangrijk.”
“De goederentrein naar Rotterdam vertrekt dagelijks ’s om 18.00 uur. Onze trailers staan zo kort mogelijk op de terminal voor ze op de trein gaan,” vertelt Matej Koči Carrier, Transport Solution Coördinator bij DHL Supply Chain. “In ieder geval is de wachttijd nooit langer dan één dag.” Vanaf Wenen gaan de trailers onbegeleid op de trein naar Rotterdam, waar ze op de ferry naar de Purfleet Port in London gaan. “Daar koppelt een lokale contractor voor DHL weer aan en rijdt de lading naar de eindbestemming.”
2. Beveilig je boxtrailer met elektronische sloten en GPS tracker
“Het grootste deel van de lading bestaat uit televisies. Bij andere vervoerders gaan die vaak op een zeilentrailer. Gezien de afstand, de wensen van de opdrachtgever en het feit dat een deel van de reis onbegeleid is, hebben wij voor extra beveiligde boxtrailers gekozen. Die zijn naast een mechanisch SBS Turtle slot en elektronische SBS BDI slot ook voorzien van andere hulpmiddelen, zoals een GPS tracker. Daarmee kunnen wij een zending 24/7 real time volgen. Zo bereiken we de grootst mogelijke veiligheid.”
Gezien de afstand, de wensen van de opdrachtgever en het feit dat een deel van de reis onbegeleid is, hebben wij voor extra beveiligde boxtrailers gekozen. Die hebben naast mechanische en elektronische SBS sloten ook een GPS tracker.
Gezien de afstand, de wensen van de opdrachtgever en het feit dat een deel van de reis onbegeleid is, hebben wij voor extra beveiligde boxtrailers gekozen. Die hebben naast mechanische en elektronische SBS sloten ook een GPS tracker.
3. Strak protocol
Matej Koči moet de zendingen zonder hickups op de plaats van bestemming krijgen. “Dat we met een beveiligde boxtrailer rijden helpt absoluut”, vertelt hij. “Maar omdat er met de ferry een variabele bijkomt, is er ondanks de fysieke beveiliging toch een hoger risico.” Dat is Singh met hem eens. “Behalve fysieke beveiliging is een goed protocol minstens zo belangrijk. Als er iets verkeerd gaat, is dit meestal het gevolg van menselijk handelen.”
“Daarom zorgt Koči ervoor dat alle chauffeurs gescreend en gecertificeerd zijn. Ze hebben ook strenge regels volgens welke route ze rijden en waar ze mogen stoppen. Dat gebeurt alleen op beveiligde vooraf gescreende parkings. En bij een ongeplande stilstand, moet de chauffeur dit onmiddellijk aan de beveiligingscentrale melden.”
Altijd scherp blijven
“Maar zelfs met alle voorschriften, dan nóg kan het fout gaan. Zo hadden we een paar jaar terug nog een vreemd incident dat illustreert hoe snel iets verkeerd kan gaan. Dat betrof niet deze beveiligde route, maar een regulier transport. Er werd ingebroken, terwijl de chauffeur slechts 15 minuten bij zijn auto weg was. Toen hij terugkwam en netjes zijn verplichte check om het voertuig uitvoerde, bleek dat zijn deuren open waren en er lading gestolen was. Toen we dat onderzochten, bleek dat hij niet over een tolkastje voor Hongarije beschikte en hij aan de grens een vignet moest kopen. Bij deze nieuwe lijn hebben we nog geen problemen gehad. Maar die is net opgestart met maar drie trailers per week. Dat wordt natuurlijk meer en dan is het zaak om scherp te blijven opletten.”
Wil je ook advies over een veilig intermodaal transport?
Neem contact op met onze specialist voertuigbeveiliging Dirk Straatman of vul het contactformulier in. Volg Dirk op Linkedin voor meer tips!
