Maak kennis met de H&S Group

H&S Group is één van Europa’s grootste logistiek dienstverleners in de vloeibare levensmiddelen industrie. Met o.a. Heineken, Pepsico en Friesland Campina als tevreden klanten, biedt de H&S Group het totaalplaatje: van intermodaal vervoer, tot aan het vullen, mixen en opslag van vloeibare levensmiddelen. In binnen- en buitenland, vooral tussen Groot Brittannië en Rusland. Al ruim 70 jaar.

De uitdaging

Temperatuur van levensmiddelen: van levensbelang.

“Eén van de belangrijkste uitdagingen bij het vervoeren van levensmiddelen is het waarborgen van de juiste temperatuur tijdens transport”, vertelt Jos van den Hurk (Manager Fleet & Equipment bij de H&S Group). “De temperatuur beïnvloedt de kwaliteit van het product en belangrijker nog: de veiligheid. Als vervoerder hebben wij de taak het product op temperatuur te houden. Vanaf het moment dat we het in de tankcontainer laden tot het moment van lossen is dit onze verantwoordelijkheid.

Onze klanten willen precies weten wat er onderweg met hun product gebeurt. Daarom zochten wij naar een oplossing om de tanks te kunnen volgen, monitoren én managen. Op afstand. Zodat we niet alleen inzicht hebben in de locatie en conditie, maar zelfs kunnen ingrijpen als de temperatuur het minimum of maximum dreigt te overschrijden.”

“De juiste temperatuur van levensmiddelen is van levensbelang, zou je kunnen zeggen. En daarmee bepalend voor de kwaliteit van het product. Met de SBS oplossing kunnen wij onze klanten de juiste condities tijdens het transport garanderen.” 

Jos van den Hurk (Manager Fleet & Equipment)

De oplossing

Track, trace én temperatuurbewaking van 100 containers.

De H&S Group heeft pak ‘m beet zo’n 100 containers uitgerust met SBS lading monitoring apparatuur. Dat wil zeggen, een soort kastjes die inzicht geven in de locatie van de container en de temperatuur van de lading. Deze informatie wordt getoond in één centrale klantportal. “In de portal kijken we elke dag, het is één van de eerste dingen die we doen” vertelt Jos. “We lopen dan door de tanks heen en kijken of alles naar behoren functioneert. Als er calamiteiten zijn of de temperatuur afwijkt van de specificatie dan kunnen we direct ingrijpen.”

Op afstand de temperatuur aanpassen

Dat was zo’n 10 tot 15 jaar geleden wel anders: “Voordat we gebruik maakten van de SBS apparatuur, moesten we de dataloggers handmatig uitlezen. Kun je je het voorstellen?” lacht Jos. “Je moest zelf naar de tank om de temperatuur te zien, bijvoorbeeld door er een laptop aan te hangen. Dat ging nog niet op afstand. Nu wel, als ik vandaag de dag zie dat een tank van ons in Rusland te koud is, kan ik op afstand de verwarming instellen. Van -10 tot wel +80 graden Celsius. We kunnen de specificaties van de hele rit op afstand tot in detail uitlezen in
onze portal. We hoeven dus niet meer zélf naar de tank, zelfs niet om de batterijen te vervangen!”

Alles aantoonbaar onder controle

“Eénmaal aangekomen op de plaats van bestemming, draaien we een grafiek uit voor de klant. Daaraan kunnen zij de temperaturen uitlezen, vanaf de dag van vertrek tot aan de temperaturen op het moment van lossen en alles wat daartussen gebeurt. Soms wordt er wel eens extra informatie gevraagd, maar als dat binnen de gewenste bandbreedte blijft, dan is dat over het algemeen voldoende.”

Het resultaat

Innovatie is teamwork

De H&S Group focust zich op kosten efficiëntie, flexibiliteit en innovatieve oplossingen. Onze leveranciers spelen daarin een belangrijke rol. Bij onze klanten vindt innovatie plaats doordat wij innovatieve oplossingen aanreiken. De juiste temperatuur van levensmiddelen is van levensbelang, zou je kunnen zeggen, en allesbepalend voor de kwaliteit en veiligheid van het product. Met de SBS oplossing kunnen wij onze klanten de juiste condities tijdens het transport garanderen.

Een klein team vraagt om goede partners

Het team fleet & equipment bij de H&S Group bestaat uit vijf mensen, die samen verantwoordelijk zijn voor een waslijst aan materieel: trucks, tankopleggers, container chassis, containers, etc. Jos: “Dat kan alleen als je kunt bouwen op goede partners. Betrouwbaarheid is voor ons ontzettend belangrijk. Stel je voor dat zo’n kastje niet goed werkt, dan kunnen wij onze klanten niet van de kwaliteit van hun product overtuigen en het product niet lossen op de plaats van bestemming. De afnemer wil het dan niet.

Gelukkig zijn er in al die jaren misschien 2 of 3 kastjes vervangen, storingen komen bijna niet voor. En dan te bedenken dat er met tankcontainers niet altijd even voorzichtig wordt omgesprongen: zo’n kastje moet wel tegen een stootje kunnen! “Maar áls het voorkomt, is een goede service bij storingen belangrijk voor de H&S Groep”, aldus Jos: “Als er een storing is, dan moet je snel kunnen schakelen zodat je samen grip houdt op de kwaliteit van je transport. Dat is voor ons een zwaarwegend argument om voor deze leverancier te kiezen.”

Bekijk de website van de H&S Group.

Logo SBSDe SBS track & trace oplossingen maken onderdeel uit van het assortiment van Imbema. Ons brede aanbod draagt bij aan de veiligheid van je wagenpark, lading en mensen op de weg. Onze oplossingen worden ontwikkeld in samenwerking met klanten en leveranciers. Innovatie is teamwork!

Meer informatie over track & trace? Neem contact op met Joost Brand, Solution Engineer, [email protected], +31 (88) 130 6780.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier