Maak kennis met de Karhof Carrosserieën

Klein, groot, open, gesloten, standaard of speciaal, met of zonder laadklep: Karhof bouwt al laadbakken sinds 1938.Vanuit de carrosseriefabrieken in Assen, Nieuw Vennep en Purmerend produceert het bedrijf zo’n 1000 laadbakken per jaar. Of het voertuig nu rijdt voor de gemeente Amsterdam, online retailer Albert Heijn of ingezet wordt als mobiel kantoor voor de Rabobank, de oplossing is altijd maatwerk en volledig afgestemd op de wensen van de markt.

De beste oplossing. Dat is onze hoofdzaak.

“…en de bak is bijzaak”, vertelt Tim Visser (Directeur Operations). “Veel belangrijker is ons te verdiepen in het logistieke proces van de klant en samen tot de beste oplossing te komen. Niet door direct de laadbak centraal te stellen, maar de mensen die er dagelijks mee rekenen en rijden. En dat vereist ook flexibiliteit van onze leveranciers.”

“Hoe vaak vraagt een klant ons niet de laadbak eerder op te leveren?
Dan valt of staat alles met de leverbetrouwbaarheid van je leveranciers.
Dat is gelukkig nog nooit een probleem geweest.”

Tim Visser (Directeur Operations)

Leverbetrouwbaarheid is alles.

“Elke productielocatie heeft een beperkt aantal vierkante meters beschikbaar voor voorraad. De rest staat bij onze leveranciers. Elke locatie produceert andere type bakken, dat vraagt om andere onderdelen. En die hebben we op tijd nodig. Niet te vroeg want daar hebben we geen plek voor… en niet te laat want dan is de levertijd onhoudbaar. Leverbetrouwbaarheid is alles. Hoe vaak vraagt een klant ons niet eerder te leveren? En dan komt het onder andere aan op de voorraad en flexibiliteit van Imbema. Het is nog nooit níet gelukt, gelukkig.”

Kwaliteit op één voor tevreden klanten.

“Hoe kom je dan tot de beste oplossing voor de klant? Dat is een proces: “Neem nu Reining, één van de klanten voor wie wij al jaren de opbouw van hun voertuigen verzorgen. We hebben er een studie van gemaakt om de combi’s zo goed mogelijk te maken. Door te testen, optimaliseren, weer testen etc. Elke centimeter kit is bij wijze van spreken doorgerekend om het beste van het beste te leveren. De producten van onze leveranciers spelen daarin een belangrijke rol. We kennen de kwaliteit en willen daar niet aan tornen.

Innovatie draagt ook bij aan tevreden klanten. Dat we een nieuwe oplossing presenteren en de klant zegt: daar hebben we zelf nog nooit bij stilgestaan. Dat bereik je alleen door je te verdiepen in je klanten.”

De samenwerking met Imbema gaat ver terug.

“Onze betrouwbaarheid, kwaliteit en innovaties worden door klanten gewaardeerd. Diezelfde eigenschappen vragen we van onze leveranciers. Dit jaar was ik op de IAA, één van de grootste automotive beurzen van Europa. Imbema stond daar ook om de laatste innovaties te presenteren. Dat was interessant. Ook om vervolgens samen een rondje te lopen en van hen te horen wat de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen zijn die voor Karhof van belang zijn. Die extra antenne is belangrijk, dat kan ik één op één teruggeven aan onze klanten.”

Bekijk de website van Karhof Carrosserieën.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier