Veiligheid op één. Het verhaal van MCB

MCB is een internationale metaalgroothandel. Zij levert al 75 jaar een breed assortiment staal, RVS, aluminium en non-ferro. MCB heeft veiligheid op één staan. Veiligheid is bij MCB een way of life. Alle werkzaamheden gebeuren veilig. Veiligheid wordt in het hele bedrijf, van directie tot en met de werkvloer, belangrijk gevonden en beleefd. Het is dan ook vanzelfsprekend dat het transporteren van de goederen ook veilig gebeurt.

Het probleem; veilig vervoeren van metaal

Metaal is een kwetsbaar en spiegelglad materiaal wat lastig te vervoeren is. Buizen kunnen gaan schuiven en de platen hebben verschillende maatvoeringen. MCB was op zoek naar een flexibel systeem waarbij verschillende soorten metaal, zo veilig mogelijk getransporteerd kunnen worden. Jos Otten: “Wij maakten altijd gebruik van een vast tweede kopschot wat veel te statisch is. Bij een afwijkende maat kun je deze niet verplaatsen waardoor platen sneller kunnen gaan schuiven.”

“Het veilig vervoeren van verschillende soorten metalen met een flexibel systeem.
Dat is waar ik naar op zoek ging.” 

Jos Otten (Wagenparkbeheerder MCB)

De oplossing; het Multisave ladingzekeringsysteem

In de zoektocht kwam MCB het Multisave systeem van Imbema Rhiwa tegen waarmee je heel flexibel bent in het opsluiten van lading naar voren en naar de zijkanten. Het Multisave systeem is heel enthousiast ontvangen zegt Tino Chel, chauffeursbegeleider bij MCB. “Chauffeurs zijn wel eens sceptisch als ze iets nieuws moeten gebruiken, maar nu waren ze gelijk positief. De goederen liggen per soort stevig opgesloten en hebben geen mogelijkheid om te schuiven. Wel zo handig en veilig als je moet gaan lossen. Een veel gehoorde reactie was;

“Die oplegger met die palen die werkt goed. Daar wil ik wel mee rijden!”

Chauffeur MCB

Naast heel veilig en flexibel is het ook een groot voordeel dat het Multisave systeem Dekra gecertificeerd is. Aangezien wij ook klanten in Duitsland hebben is het wel zo handig dat de trailers voldoen aan de strenge eisen die in Duitsland aan ladingzekering worden gesteld.”

Mooie bijkomstigheid; efficienter laden en lossen

Zodra de Multisave trailers beschikbaar zijn zullen wij de laadploeg instrueren hoe ze efficiënter kunnen beladen zegt Jos Otten. “Met behulp van het Multisave systeem is het mogelijk om overal in de trailer palen te zetten zodat goederen veilig in delen worden opgesloten waardoor er minder spanbanden nodig zijn. Wanneer je dit optimaal indeelt kan de belading omhoog en kan er sneller geladen en gelost worden. Hiermee gaan wij behoorlijk wat kosten besparen. Dit is naast het veiligheidsaspect natuurlijk een mooie bijkomstigheid.”

“Nu iedereen zo enthousiast is over het Multisave systeem hebben we besloten om nog eens 5 bestaande trailers en 10 nieuwe trailers van het Multisave systeem te voorzien.” 

Jos Otten (Wagenparkbeheerder MCB)

Naast het Multisave systeem is de trailer van MCB voorzien van het Aluflex schuifzeil systeem. Dit systeem zorgt ook nog eens voor een tijdsbesparing. “Geen eindeloos gehannes met bandjes, elastieken of TIR-kabels, maar één handeling en de zeilwand is met 10 seconden open. Binnen enkele minuten is de trailer gelost en kan de volgende rit worden gemaakt. Dit levert op een dag zeker een half uur tot een uur tijdwinst op!”

Bekijk de website van de MCB Group.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier