Verhage Foodservice

gebruikt thermohoezen voor transport schepijs

De franchiseformule Verhage is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle horecaketen met 41 vestigingen. Momenteel zitten zij middenin een transitie van cafetaria naar allround eetgelegenheid. Alle filialen worden bevoorraad door Verhage Foodservice; een eigen, exclusieve groothandel. Zes dagen per week zorgen 14 medewerkers voor de toevoer van ruim 700 verschillende producten afkomstig van bijna 100 leveranciers. Ze bezorgen de producten met drie geconditioneerde bakwagens met een vries- en koelruimte en één Sprinter. Om alle producten zo vers en gekoeld mogelijk in de koel- en vriescel van de vestiging te krijgen maken ze tijdens het transport gebruiken van onze thermohoezen. Wij vroegen Wim van Oort (Inkoop & Logistiek) waarom ze voor deze oplossing hebben gekozen.

Het transporteren van schepijs naar de Verhage stores

“In ons streven naar continue verbetering van ons assortiment hebben wij op een bepaald moment besloten om ambachtelijk schepijs te gaan verkopen. Hiervoor zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte partner en kwamen terecht bij ijssalon Bon Appetit in Breda. Part of the deal is dat wij als groothandel verantwoordelijk zijn voor het transport van de ijssalon naar de Verhage stores. Hier hadden wij ons een beetje op verkeken. Het verse salonijs bleek behoorlijk kwetsbaar.

“Voor het transport van onze goederen werken we met op maat gemaakte rolcontainers, waardoor we in staat zijn bij alle Verhage stores tot in de koel- en/of vriescel te leveren. Al onze vrachtwagens zijn uitgerust met een koel- en vriesvak, wederom op maat gemaakt om aan te sluiten bij het formaat van onze rolcontainers. Helaas bleken deze containers net niet groot genoeg om voldoende schepijs te kunnen transporteren. Voor dit specifieke product hebben we dan ook iets grotere rolcontainers laten maken.”

“Maar de koude luchtstroom in het vriescompartiment van de truck zorgde voor ijskristallen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Ook kun je met warm weer niet zomaar een rolcontainer met ijs uit de vrachtwagen naar de store rijden. Het ijs begint dan al te smelten.”

“Schepijs is een gevoelig en kwetsbaar product. Bij het transporteren van schepijs is het voorkomen van temperatuurschommelingen essentieel. In onze zoektocht naar een goede oplossing voor deze uitdaging kwamen we bij de thermohoezen van Imbema terecht.”

Wim van Oort (Inkoop & Logistiek Verhage)

De oplossing; thermohoezen

“In onze zoektocht naar een goede oplossing voor deze uitdaging kwamen we terecht bij Imbema. Jullie hebben op maat gemaakte thermohoezen, welke wij over onze rolcontainers bevestigen. De thermohoes voorkomt temperatuurwisselingen tijdens het lossen en beschermt het ijs tegen kristalvorming. Hiermee is het product beschermd en ons logistiek proces wordt niet verstoord. We zijn gebonden aan de maatvoering van onze rolcontainers en kunnen dankzij deze op maat gemaakte thermohoezen het schepijs in ons normale leverproces meenemen.”

We maken inmiddels een aantal jaar naar volle tevredenheid gebruik van de thermohoezen van Imbema. De thermohoezen blijven ook gewoon mooi! Onlangs hebben we nog een nieuwe order thermohoezen geplaatst om tegemoet te komen aan de groei van onze organisatie en de toegenomen vraag naar schepijs. Hiernaast kunnen we de thermohoezen ook voor andere producten gebruiken, waardoor we efficiënter en goedkoper kunnen vervoeren.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier