VTS Transport and Logistics

Behaalt Tapa TSR 1 certificering met SBS Inlock trailerslot

VTS Transport & Logistics is al ruim 30 jaar gespecialiseerd in temperatuur gecontroleerd transport van farma producten. Zij zorgt dat de producten van diverse toonaangevende farmaceutische bedrijven snel, veilig en onder de juiste conditie hun bestemming bereiken. Om dit te garanderen heeft VTS zich TAPA TSR 1 laten certificeren. Hiervoor hebben zij 20 wagens voorzien van ons elektronische SBS Inlock trailerslot. Wij vroegen Charles Hermens, teammanager Drivers & Fleet, waarom ze voor deze elektronische SBS-oplossing hebben gekozen.

TAPA TSR 1 certificering met SBS Inlock trailerslot

“Charles Hermens: “VTS is een internationaal transporteur van hoogwaardige farmaceutische goederen. Onze farmaceutische klanten stellen steeds hogere veiligheidseisen aan het transport. Naast een goede beveiliging, willen ze ook inzicht in de locatie en conditie van de lading. Om aan deze eisen te voldoen hebben wij ons TAPA TSR 1 laten certificeren. Hiermee laten we onze klanten zien, dat we aan alle beveiligingseisen voldoen om ladingdiefstal en het verlies van goederen te voorkomen.

“Voor deze TAPA TSR certificering moesten wij onze wagens laten voorzien van elektronische sloten. In Nederland heb je eigenlijk naar twee grote aanbieders, waar jullie er 1 van zijn. Omdat wij al mechanische sloten bij jullie kopen en deze samenwerking goed verloopt, was de keuze voor het SBS Inlock trailerslot snel gemaakt. “

SBS Inlok trailerslot - VTS - Tapa TSR 1 certificering

Wat is het voordeel van het SBS Inlock trailerslot?

“Het grote voordeel van het SBS Inlock trailerslot is dat je naast een slotcode ook een transponder kunt gebruiken. Dit is wel zo handig; omdat wij naast hoogwaardig TAPA transport ook groepage transport rijden. Hierbij moeten we soms wel op 20 verschillende locaties lossen, waarbij het steeds opnieuw afgeven van een code te veel tijd kost. Nu kunnen we de trailers die voorzien zijn van het Inlock trailerslot, ook voor ander transport inzetten.

Geofencing

“Hiernaast heb je met het SBS Inlock trailerslot de mogelijkheid om geofencing toe te passen. Het trailerslot is dan alleen door de chauffeur op vooraf ingegeven locaties te openen, zoals bijvoorbeeld bij een klant of bij de douane. Maar je kunt geofencing ook gebruiken om een alert te sturen op het moment dat de trailer van de geplande route afwijkt. Hiermee bieden we niet alleen onze klanten maar ook onze chauffeurs een veilige oplossing.”

“Met het SBS Inlock trailerslot bieden wij onze klanten en chauffeurs een zo veilig mogelijk transport.”

Charles Hermens – teammanager Drivers & Fleet VTS

Behouden van de juiste temperatuur

“Bij het rijden met hoogwaardige farmaceutische goederen is het gesloten houden van de deuren een heel belangrijk onderdeel. Enerzijds voor de veiligheid van de goederen en anderzijds voor het behouden van de juiste temperatuur. Farmaceutische goederen moeten geconditioneerd, tegen een bepaalde temperatuur vervoerd worden. Wanneer de deuren van de trailer onbevoegd worden geopend, kan dit de temperatuur beïnvloeden en de kwaliteit van de pharma goederen aantasten. Met de elektronische SBS inlock sloten bieden we onze farmaceutische klanten een veilige oplossing.”

Hoe werkt het SBS Inlock trailerslot?

“Het SBS Inlock trailerslot zit aan de binnenkant van de trailerdeuren gemonteerd. Aan de buitenkant zit een elektronisch toegangscontrole systeem, waarmee de chauffeur de deur met een transponder kan openen. Deze transponder wordt door ons gepersonaliseerd uitgegeven. Anderzijds kunnen we werken met een slotcode. Dat is een keuze die we in samenwerking met de klant maken.”

Uitzending De Barometer

In een reportage van het programma ‘De Barometer’ op RTLZ, vertellen wij samen met VTS Transport & Logistics, hoe je met het SBS Inlock trailerslot farmaceutische goederen veilig kunt vervoeren. Ook laten we zien hoe het trailerslot werkt. Bekijk de uitzending.

Meer informatie?

Onder het merk SBS (Security & Monitoring Solutions)  ontwikkelen wij verschillende oplossingen die bijdragen aan een grotere veiligheid en controle van transport en lading. Het Inlock trailerslot wat VTS gebruikt is daar één van. Wil je weten welk systeem het beste bij jouw organisatie en voertuig past? Neem dan snel contact op met onze voertuig beveiligingsspecialisten. Zij helpen je graag de juiste keuze te maken.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier