75 jaar Imbema

Lading zekeren – Code 95 cursus

Grip op je lading dankzij een goede training ladingzekering

Tijdens de Code 95 lading zekeren training leer je hoe je je transport veilig kunt laden, stuwen, zekeren en verankeren. Hoe voorkom je dat je vracht gaat schuiven? Hoe zorg je er voor dat je je lading veilig van A naar B vervoerd? En welke ladingzekering regels gelden er voor internationaal transport? Ook word je bijgepraat over de meest actuele regelgeving in binnen- en buitenland. De training lading zekeren bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk en draagt bij aan een verlenging van Code 95.

In  2019 waren er meer dan 1500 ongelukken met vrachtverkeer door verkeerde ladingzekering. 25% van de ongelukken met vrachtwagens komt door verkeerd gezekerde lading. Vaak zijn de gevolgen niet te overzien. Met een ladingzekering cursus leer je lading veilig te vervoeren en kunnen ongelukken door verkeerd gezekerde lading worden vooromen.

Code 95
Als beroepschauffeur ben je verplicht je Code 95 elke vijf jaar te verlengen, door minimaal 35 uur verplichte nascholing te volgen. Met de cursus lading zekeren heb je al 7 uur nascholing te pakken!

“Het grootste belang van ladingzekering is het vergroten van de veiligheid. Tijdens de Code 95 lading zekeren training leer je hoe je je transport veilig kunt laden, stuwen, zekeren en verankeren.”

Niels Bouwmeester – Specialist ladingzekering

De details van de code 95 training lading zekeren

Leerdoelen

 • De cursist kent zijn wettelijke verantwoordelijkheid
 • De cursist kent de krachten op de lading en begrijpt de invloed op de stabiliteit
 • De cursist kent de krachten op de lading en begrijpt de invloed op de stabiliteit van de carrosserie
 • De cursist kent de regels om vastzet en hulpmiddelen juist te gebruiken
 • De cursist kent de methodes en principes van ladingzekering

Tijdens het praktijkgedeelte van de code 95 ladingzekering training leer je een lading te stuwen, te verankeren en de juiste vastzetmiddelen toe te passen, op basis van de wettelijke eisen.

Duur

1 dag, waarde voor nascholing Code 95 ladingzekering is 7 uur.

Prijzen

De vanaf prijs voor de Code 95 ladingzekering training bedraagt € 225,- ex btw per cursist (maximaal 16 cursisten per cursus).

Data

In het aanmeldingsformulier hieronder kunt je een datum naar voorkeur aangeven.
Ook op zaterdag en op locatie mogelijk!

Examen

Een examen is niet verplicht en niet inbegrepen in de training.

Enkel transportbedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds komen in aanmerking voor een stimuleringspremie op de cursusprijs en dan dienen de kandidaten een examen af te leggen.

Aanmelden voor de Code 95 training lading zekeren

Heb je eerst nog vragen over de training ladingzekering en wil je de docent spreken? Neem dan contact op met Niels Bouwmeester via +31 88 130 66 90.

  Handboek Ladingzekering

  Door je lading op juiste wijze te zekeren, vergroot je de veiligheid rondom je mensen, materieel en transport. Wat zijn de beste methodes, hoe pak je dit op een slimme én snelle manier aan en hoe zorg je er voor dat je voldoet aan de internationale lading zekeren regelgeving?

  Meer informatie over lading zekeren?

  Wil je meer informatie over het vastzetten van lading, aandachtspunten, ladingzekering producten of nieuws over het zekeren van lading? Bekijk dan onze ladingzekering pagina.

  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier