Lading zekeren – Code 95 cursus

Grip op je lading dankzij een goede training ladingzekering

Tijdens de Code 95 lading zekeren training leer je hoe je je transport veilig kunt laden, stuwen, zekeren en verankeren. Hoe voorkom je dat je vracht gaat schuiven? Hoe zorg je er voor dat je je lading veilig van A naar B vervoerd? En welke ladingzekering regels gelden er voor internationaal transport? Ook word je bijgepraat over de meest actuele regelgeving in binnen- en buitenland. De training bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk en draagt bij aan een verlenging van Code 95.

In  2019 waren er meer dan 1500 ongelukken met vrachtverkeer door verkeerde ladingzekering. 25% van de ongelukken met vrachtwagens komt door verkeerd gezekerde lading. Vaak zijn de gevolgen niet te overzien. Daarom maakt de training ‘lading zekeren’ sinds een paar jaar onderdeel uit van de nascholing Code 95. Als beroepschauffeur ben je verplicht je Code 95 elke vijf jaar te verlengen, door minimaal 35 uur verplichte nascholing te volgen. Met de cursus lading zekeren heb je al 7 uur nascholing te pakken!

“Het grootste belang van ladingzekering is het vergroten van de veiligheid. Daarom maakt de training ‘lading zekeren’ sinds een paar jaar onderdeel uit van de nascholing Code 95”

Niels Bouwmeester – Specialist ladingzekering

De details van de code 95 training lading zekeren

Leerdoelen

  • De cursist kent zijn wettelijke verantwoordelijkheid
  • De cursist kent de krachten op de lading en begrijpt de invloed op de stabiliteit
  • De cursist kent de krachten op de lading en begrijpt de invloed op de stabiliteit van de carrosserie
  • De cursist kent de regels om vastzet en hulpmiddelen juist te gebruiken
  • De cursist kent de methodes en principes van ladingzekering

Tijdens het praktijkgedeelte van de code 95 ladingzekering training leer je een lading te stuwen, te verankeren en de juiste vastzetmiddelen toe te passen, op basis van de wettelijke eisen.

Duur

1 dag, waarde voor nascholing Code 95 is 7 uur.

Examen

Een examen is niet verplicht en niet inbegrepen in de training.

Datum & Prijs

Kies een datum voor de code 95 lading zekeren training en meld je aan! 

De vanaf prijs voor de training bedraagt € 180,- ex btw per cursist (maximaal 16 cursisten per cursus). Je kunt een datum naar voorkeur aangeven.

Aanmelden voor de Code 95 training lading zekeren

Heb je eerst nog vragen over de training ladingzekering en wil je de docent spreken?  Neem dan contact op met Niels Bouwmeester via +31 88 130 66 90.

Nu verkrijgbaar!

Handboek Ladingzekering

Door je lading op juiste wijze te zekeren, vergroot je de veiligheid rondom je mensen, materieel en transport. Wat zijn de beste methodes, hoe pak je dit op een slimme én snelle manier aan en hoe zorg je er voor dat je voldoet aan de internationale lading zekeren regelgeving?

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier