Pas op voor ladingdiefstal langs de A67 / A73

Hoe kun je ladingsdiefstal op de snelweg uit je voertuig voorkomen?

Ladingsdiefstal

De politie waarschuwt voor veel ladingsdiefstallen op de snelweg langs de A67 en A73 tussen Venlo en Nijmegen, zo meld TLN op haar website. TLN roept vervoerders op waakzaam te zijn. Het gaat voornamelijk om diefstal gevoelige goederen zoals elektronica, vervoerd in een zeilentrailer. Waar gaat het fout en hoe kun je ladingsdiefstal onderweg voorkomen?

Waar gaat het fout?

Bij het vervoeren van diefstal gevoelige producten is het heel belangrijk om met het juiste vervoermiddel te rijden. Een trailer met zeilen is diefstal gevoeliger dan een dichte trailer. Of je moet een trailer met Aluflex systeem gebruiken. Hiernaast moet het beveiligingsniveau passen bij het soort lading wat je vervoert en de route die gereden wordt. Stop nooit op onbeveiligde parkeerplaatsen. Hier gaat het vaak fout.

Hoe kun je ladingsdiefstal op de snelweg voorkomen?

Als transportondernemer wil je ladingdiefstal natuurlijk voorkomen. Dat kan door zelf maatregelen te nemen. Je bent vaak pas verzekerd als je zelf voldoende aan beveiliging hebt gedaan. Wij schreven hier al eens een artikel over: Wat kan een transportondernemer doen om ladingsdiefstal te voorkomen.

Persoonlijk advies?

Wil je liever persoonlijk advies speciaal afgestemd op de beveiligingsprocedures van je organisatie? Vraag het aan je verzekeraar of neem contact op met onze lading beveiliging specialisten via 088 – 130 67 82.

Wij geven je graag advies over de beveiligingsnormen en onze SBS mechanische trailersloten, elektronische voertuigbeveiliging en geofencing oplossing.

Logo SBS

Vanuit het merk SBS (Security & Monitoring Solutions) ontwikkelen wij producten die bijdragen aan een grotere veiligheid en controle van transport en lading. Onze beveiligingsoplossingen, van mechanische sloten tot high-end slotoplossingen, worden ontwikkeld in samenwerking met klanten en leveranciers. Innovatie is teamwork!

1
UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier