75 jaar Imbema

Mechanische voertuigbeveiliging

Anti-diefstal beveiliging voor je transport

Transportcriminaliteit blijft een groot probleem. Jaarlijks krijgen nog steeds veel vervoerders te maken met ladingdiefstal of een poging daartoe. In 2018 vonden er in Europa maar liefst 26.000 diefstallen uit voertuigen plaats, met een gemiddelde schade van bijna 30.000 euro per incident. Criminelen roven zelfs al rijdend vrachtwagens leeg. Natuurlijk wil je diefstal van je lading voorkomen. Maar hoe beveilig je je transport?

Met een extra mechanisch beveiligingsslot voorzie je je voertuig van een ijzersterke beveiliging. Of het nu gaat om het beveiligen van je truck, trailer, oplegger, laadbak, container of bestelwagen. Hiernaast hebben mechanische beveiligingssloten ook een afschrikkende werking. Criminelen laten je voertuig eerder staan als deze voorzien is van een extra beveiligingsslot. Het al rijdend leegroven van een vrachtwagen wordt daardoor een stuk lastiger.

Dirk-straatman-bedrijfswagenbeveiliging

“ Het nemen van anti-diefstal maatregelen is niet voor elke vervoerder vanzelfsprekend. “We zijn toch verzekerd!” Maar diefstal levert altijd nevenschade op. Denk aan de inkomsten die je mist omdat je wagen stilstaat. Een oplegger die gerepareerd moet worden kan niet worden ingezet.

Dirk Straatman – Safety en Security specialist

De voordelen van een mechanische beveiligingsoplossing

Voorkomt schade

Transportcriminaliteit veroorzaakt jaarlijks miljoenen aan schade. Met een gecertificeerd beveiligingsslot voorkom je dat je doelwit wordt.

Afschrikkende werking

Met een gecertificeerde mechanische slotoplossing schrik je dieven af waardoor ze het voertuig sneller laten staan.

Hoogste beveiligingsnorm

Onze sloten voldoen aan de hoogste beveiligingsnormen van Kiwa SCM. Dit biedt de verzekeraar garantie dat de beveiliging goed is.

Voorkomt schade

Transportcriminaliteit veroorzaakt jaarlijks miljoenen aan schade. Met een gecertificeerd beveiligingsslot voorkom je dat je doelwit wordt.

Houd migranten buiten

Met een mechanisch beveilingsslot voorkom je ook dat er ongewenste personen of spullen in je laadruimte terecht komen.

Goede kwaliteit

Al onze sloten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. I.c.m. ons onderhoudsadvies garanderen wij een langdurige werking.

Welke beveiligingsoplossing past bij mijn organisatie?

Een goed beveiligingssysteem kan de kans op inbraak in je voertuig of ladingdiefstal verkleinen. Imbema biedt uiteenlopende beveiligingsoplossingen van SBS, van mechanische sloten tot high-end slotoplossingen. Welk systeem het beste bij jouw situatie past, hangt af van veel technische en organisatorische factoren, zoals:

  1. Welk materieel wil je beveiligen? Zware voertuigen, lichte voertuigen, assets, de lading?
  2. Wat is het grootste veiligheidsrisico en welk beveiligingsniveau streef je na?
  3. Is real-time inzicht in je transport vereist? Welke gegevens wil je ontvangen?
  4. Wil je in geval van afwijkingen een notificatie ontvangen en zo ja, in welke situatie?
  5. Wil je op afstand kunnen ingrijpen? Bijvoorbeeld ontgrendeling, of juist vergrendeling?
  6. In hoeverre wil je je transportbewegingen rapporteren (en evt. delen met de klant)?
  7. etc.

Wij helpen je graag de juiste keuze te maken. Samen kiezen we een verantwoorde slot oplossing en zorgen we ervoor dat die aansluit op de beveiligingsprocedures van je organisatie.

Meer informatie?

Heb je niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met onze beveiligingsspecialisten.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier