75 jaar Imbema

SBS beveiligde trailer oplossing – hoogwaardige goederen

Voor een optimale beveiliging van truck, trailer, lading en chauffeur

Jaarlijks worden er wereldwijd miljarden aan goederen uit trailers gestolen of beschadigd. Het tijdverlies door de afhandeling daarvan en het verlies van klanten maakt de schade nog groter. Met name hoogwaardige goederen, zoals electronica, zijn erg diefstalgevoelig. Hierdoor stellen verladers steeds hogere eisen aan de beveiliging van het transport. Speciaal voor waardevolle lading hebben wij een geavanceerd beveiligingssysteem voor gesloten trailers ontwikkeld; de SBS beveiligde trailer oplossing. Hiermee transporteer je hoogwaardige goederen zo veilig mogelijk van A naar B.

Voorkom ladingdiefstal uit trailers

Met de SBS beveiligde trailer oplossing voorkom je diefstal van hoogwaardige goederen uit je trailer en schade aan je lading. Dit systeem combineert telematica en elektronica met een uitgebreid beveiligingssysteem in de wanden en de deuren van de trailer. De SBS trailer beveiligingsoplossing overstijgt ruimschoots de eisen van de huidige TAPA TSR 1 certificering en is met name geschikt voor accijnsgoederen en farmaceutische producten. Hiermee heb je de best haalbare transportbeveiliging in de markt!

Het trailer beveiligingssysteem bestaat uit elektronische trailersloten, een toegangscontrole systeem, inbraak alarmsystemen, GPS-volgapparatuur, snijdetectie in de zijwanden van de trailer en een monitoring portal. Met het webportal bewaak en bestuur je de telematica-apparatuur op afstand en ontvang je rapporten en waarschuwingen.

SBS secured trailer solution

Misdaad onderweg veroorzaakt miljoenen schade. Met een beveiligde trailer oplossing loop je als transporteur minder risico om slachtoffer te worden van inbraak in je trailer en ladingdiefstal. Bovendien geef je je chauffeurs een veiliger gevoel.

Frits Hofma – SBS Cargo Security Specialist

Waaruit bestaat onze beveiligde trailer oplossing?

Monitoring portal

De vrachtwagen is verbonden met een webportaal, die meer vastlegt dan enkel de beweging, locatie en status van de truck en de chauffeur. Het monitoring portal houdt ook de status van de trailersloten, de status van de trailerdeuren, de omstandigheden in de laadruimte, de status van de zijwanden en iedere poging tot inbraak bij. Als je de alarmering koppelt aan de toegangscontrole unit voor de trailersloten, is het zelfs mogelijk om geofence toe te passen. Het trailerslot opent dan alleen op de vooraf ingegeven bestemmingen.

Track & Trace units 

De truck, trailer en chauffeur zijn allemaal voorzien van GPS-volgapparatuur, die via een telematica portal verbonden is aan het mobiele netwerk. Zo weet het controlecentrum altijd waar deze drie zich bevinden en of ze van elkaar gescheiden zijn. De volgapparatuur van de chauffeur heeft een paniekknop, die hij in nood handmatig kan activeren. Wanner het controlecentrum de volgapparatuur activeert, kan zij ook met de chauffeur communiceren. De persoonlijke gegevens van de chauffeur worden niet verzameld of opgeslagen.

InLock IQ elektronische trailersloten

Je kunt je trailers vergrendelen met het SBS InLock IQ Ultimate elektronische trailerslot. Op de rechter trailerdeur komt een volledig automatisch pneumatisch bedienbaar slot en op de linker trailerdeur een handmatig bedienbaar slot. Beide deuren hebben meerdere sluitingen. Elke deur is voorzien van dievenklauwen, waarbij de gaten in de zijwand zijn versterkt.

Of je vergrendelt je trailers met het SBS InLock IQ Pro elektronische trailerslot. Het belangrijkste verschil met het Ultimate sluitsysteem is het aantal sluitingen. Alle metalen delen van de sloten zijn gemaakt van roestvrijstaal. De sloten bedien je met een geavanceerd elektronische toegangscontrole systeem, voorzien van een RFID-transponder, 4-cijferige rollende pincodes en noodontgrendeling codes.

Inbraak alarm systemen

De truck, trailer en chauffeur hebben allemaal een alarmsysteem. Dit alarmsysteem is gekoppeld aan verschillende sensoren, zoals deurontgrendeling, beweging en inbraak. Bij activatie van het alarm gaat er een alarmsirene met hoog decibel niveau af en wordt er een waarschuwing naar het monitoring portal gestuurd.

V1-opleggers hebben ook nog snijdetectie in de zijwanden, het dak en de deuren van de trailer. De draden van de snijdetectie zitten verstopt in panelen. Dankzij het gebruik van sterke materialen wordt een hoge efficiëntie gewaarborgd. Als je met een pallet of heftruck per ongeluk het paneel met snijdetectie raakt, is er niks aan de hand. Alle elektronische onderdelen zijn beschermd tegen het openen of snijden van kabels en hebben daarnaast ook hun eigen interne noodstroomvoorziening.

De voordelen van de SBS beveiligde trailer oplossing

Hoogste beveiligingsnorm

De SBS beveiligde trailer oplossing voldoet aan de hoogste beveiligingsstandaarden en overstijgt zelfs de huidige TAPA TSR 1 normen. Hiermee weet je zeker dat je hoogwaardige goederen optimaal tegen ladingdiefstal zijn beveiligd.

Beveiligde toegang

Vergrendelt en verzegelt automatisch bij het sluiten van de deur. Openen is alleen mogelijk met een tag of een code. Niet op afstand te openen, maar wel op afstand te blokkeren. Ook kun je vooraf instellen wie, wanneer en waar toegang tot de laadruimte heeft.

Hoge betrouwbaarheid

De trailer kan altijd veilig blijven rijden. Het trailerslot werkt op lucht, dus geen kans op elektrische storingen. De deur kan altijd open of dicht. Sterke constructie, waardoor er weinig kans is op schade. Zo voorkom je downtime en extra kosten door stilstand.

24/7 inzicht in transport

Met behulp van het monitoring portal weet je altijd wat er onderweg met je lading gebeurt, zodat je in kunt grijpen wanneer dit nodig is. Je krijgt inzicht in je transport en bent altijd op de hoogte wie er wanneer verantwoordelijk was voor de lading.

Maatwerk

Het trailer beveiligingssysteem systeem is makkelijk uitbreidbaar en future proof. Zo zijn er verschillende koppelingen met sensoren en systemen mogelijk zoals; een akoestisch alarm, temperatuur-, licht-, bewegingssensoren, etc.

Service

Rapportages en analyses van het transport zorgen ervoor dat je de afspraken met je opdrachtgever eenvoudiger kunt nakomen. Direct bewijs bij transportincidenten, zodat discussies en schadeclaims voorkomen worden.

WIJ HELPEN JE GRAAG!

Neem voor meer informatie over onze beveiligde trailer oplossing contact op met onze beveiligingsspecialisten of vul het contactformulier in. Benieuwd naar onze andere  beveiligingsoplossingen? Bekijk de SBS voertuigbeveiliging pagina

Dirk Straatman

Dirk Straatman

Specialist voertuigbeveiliging
Frits Hofma

Frits Hofma

Specialist voertuigbeveiliging

    UP
    Heb je een vraag?
    Bel 023 – 554 67 66
    App +31 (0) 6 135 582 70
    of ga naar contactformulier