SBS beveiligde trailer oplossing

Voor goederen met een hoge waarde

Jaarlijks worden er wereldwijd miljarden aan goederen gestolen of beschadigd. Het tijdverlies door de afhandeling daarvan en het verlies aan klanten maakt de schade nog groter. Er wordt geschat dat verlies, schade en diefstal 1,3% van de totale omzet van transportbedrijven bedraagt. Geen wonder dat verladers en transporteurs zich steeds meer richten op de beveiliging en bewaking van hun lading.

Met de SBS beveiligde trailer oplossing minimaliseer je het risico op diefstal en schade. Onze volledig beveiligde trailer oplossing voldoet aan de eisen van de zogenaamde BAT security V1 en V2 specificatie. Het systeem bevat elektronische sloten, inbraak alarmsystemen en een monitoring portal voor het bewaken en bedienen van telematica units en het ontvangen van rapporten en waarschuwingen.

GPS-volgapparatuur communiceert met het telematica portal. De volautomatisch, pneumatisch bediende sloten zorgen voor een optimale beveiliging van de deuren en worden aangestuurd door een geavanceerde elektronische toegangscontrole-unit. De trailer bevat verschillende alarmsensoren en de V1 trailer oplossing heeft zelfs snijdetectie in de zijwanden.

.Misdaad onderweg veroorzaakt miljoenen schade. Met een beveiligde trailer oplossing is er minder risico om daar het slachtoffer van te worden.

Frits Hofma – SBS Cargo Security Specialist

Waaruit bestaat onze beveiligde trailer oplossing?

Monitoring Portal

De trailer wordt verbonden met een webportaal. Hiermee bewaak en bedien je de telematica units, het elektronische slot, de inbraak alarmsystemen en ontvang je rapporten en waarschuwingen. Door de alarmering te koppelen aan de toegangscontrole unit voor de sloten, kun je ook geofence toepassen. Het beveiligingssysteem opent dan alleen op de vooraf ingegeven bestemmingen.

Track & Trace units

De oplegger, trekker en chauffeur worden voorzien van GPS-volgapparatuur, welke je op afstand kunt instellen. Deze tracking units communiceren via een GSM-netwerkverbinding en SMS-berichten met het monitoring portal en geven hun GPS-positie en de status van de sensoren door via het GSM GPRS-datanetwerk.

InLock IQ elektronische sloten

V1-trailers worden vergrendeld met het SBS InLock IQ Ultimate elektronisch slot. Op de rechter trailerdeur komt een volledig automatisch pneumatisch bedienbaar slot en op de linker trailerdeur een handmatig bedienbaar slot. Beide deuren hebben meerdere vergrendelingsbouten.

V2-trailers worden vergrendeld met een SBS InLock IQ Pro elektronisch slot. Het belangrijkste verschil met het V1 sluitsysteem is het aantal borgbouten. Alle metalen delen van de sloten zijn gemaakt van roestvrijstaal. De sloten bedien je met een geavanceerd elektronische toegangscontrolesysteem, voorzien van een RFID-transponder, 4-cijferige rollende pincodes en nood ontgrendelingscodes.

Inbraak alarm systemen

De trekker, oplegger en chauffeur worden voorzien van een alarmsysteem. Dit alarmsysteem is gekoppeld aan verschillende sensoren, zoals deurontgrendeling, beweging en inbraak. Bij activatie van het alarm gaat er een alarmsirene met hoog decibel niveau af en wordt er een waarschuwing naar het monitoring portal gestuurd.

V1-opleggers hebben ook snijdetectie op de zijwanden, het dak en de deuren. De draden van de zijdelingse snijdetectie zijn goed beschermd, ze zitten verstopt in panelen van sterk synthetisch materiaal. Als je met een pallet of heftruck per ongeluk het paneel raakt, is er niks aan de hand.  Dit maakt het mogelijk de trailer snel te laden.

MEER INFORMATIE OVER ONZE BEVEILIGDE TRAILER OPLOSSINGEN? 

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier