SBS Information System: monitor je transport op één platform 

24/7 real time inzicht in je lading, trailers en containers

Het SBS Information System is een online monitoring portal, waarmee je als vervoerder of verlader de beveiliging, integriteit en conditie van de lading tijdens het transport beheert. Of het transport nu (in een trailer of container) over de weg, per spoor, over zee of door de lucht gaat.

Met het gebruiksvriendelijke SBS dashboard heb je real time inzicht in je lading door de transportketen heen, zodat je ziet of je lading op tijd is gearriveerd, wat er onderweg is gebeurd en hoe het met de conditie van je lading is.

Aan het SBS Information System koppel je één van onze telematica devices, zoals een lading monitoring systeem of een elektronische trailerslot of containerslot. Hiernaast is integratie met bestaande transportsystemen of andere track & trace apparaten ook mogelijk.

SBS information system dashbord

Hoe werkt het?

Kies één van onze trailer, container of lading monitoring systemen. Monitor en beheer deze in het gebruiksvriendelijke SBS Information System webportal en analyseer de transportdata met op maat gemaakte rapporten.

MONITOREN

Volg real time alle bewegingen, de temperatuur en luchtvochtigheid van je lading. En monitor 24/7 de staat van je goederen in de trailer of container, dankzij slimme sensoren.

BEHEREN

Ontvang meldingen en grijp in als je lading in je trailer of container van de route raakt. Of wanneer een van de slimme sensoren problemen in je zending detecteert.

ANALYSEREN

Ontwikkel op maat gemaakte rapporten en voer analyses uit, zodat je verbeteringen en besparingen in het logistieke proces mogelijk kunt maken.

Te koppelen trailer of container telematica systemen

Aan het SBS Information System koppel je een voertuig telematica oplossing zoals; een lading monitoring systeem, track en trace systeem, voertuigvolgsysteem of elektronisch slot. Hiermee verkrijg je toegang tot alle functionaliteiten. Bekijk hier onze verschillende trailer en container monitoring systemen.

Welke monitoring oplossing het beste bij jouw situatie past, hangt af van veel factoren. Wat wil je monitoren; je lading, vrachtwagen, container of trailer? Wil je de trailer of container ook beveiligen? Is real-time inzicht in je transport vereist? Welke gegevens wil je ontvangen? Is het nodig om op afstand in te grijpen? In hoeverre wil je je transportbewegingen rapporteren en delen met je klant?

Wij helpen je graag de juiste keuze te maken, die aansluit op de beveiligingsprocedures van jouw organisatie.

Voordelen SBS Information System

Minder incidenten

Door je lading in de trailer of container 24/7 te monitoren kun je transportincidenten, zoals ladingdiefstal voorkomen en verliezen in de supply chain minimaliseren.

Logistieke optimalisatie

Met het SBS portal krijg je 24/7 realtime inzicht in je transport. Door data analyse kun je het logistieke proces optimaliseren en kosten besparen.

Kwaliteit

Direct bewijs bij transportincidenten, zodat discussies en schadeclaims worden voorkomen. Hiermee waarborg je de kwaliteit van je transport.

Voorkom ladingschade

Dankzij slimme sensoren kun je de bewegingen en de temperatuur van je lading in de trailer of container volgen. Je ontvang een meldingen bij calamiteiten, zodat ladingschade wordt voorkomen.

Service

De rapportages en analyses uit het SBS dashboard zorgen ervoor dat je de afspraken met je opdrachtgever eenvoudiger kunt nakomen.

Overzicht

Met het SBS Information System heb je één portal voor het monitoren van al je apparaten, waardoor je overzicht over je gehele transport kunt houden.

Logo SBS

Onder het merk SBS Security & Monitoring Solutions ontwikkelen wij producten die bijdragen aan een grotere veiligheid en controle van transport en lading. Onze beveiligingsoplossingen, mechanische sloten, elektronische slotoplossingen en ladingmonitoring systemen, worden ontwikkeld in samenwerking met klanten en leveranciers. Innovatie is teamwork!

Meer informatie over het SBS Information System en het monitoren van je lading?

Heb je niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met onze specialisten.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier