Strengere eisen voor stootbalken vrachtwagens

Ben jij al op de hoogte van de nieuwe ECE R58-3 eisen?

R58-03-eisen-stootbalken-vrachtwagen-pommier

Om de verkeersveiligheid te verhogen heeft de EU de stootbalk voorschriften voor vrachtwagens en aanhangers aangepast. Deze nieuwe ECE R58-3 richtlijnen zijn op 1 september 2019 al ingegaan voor nieuwe typegoedkeuringen. Na 1 september 2021 moeten ook individuele keuringen aan de strengere richtlijnen voor stootbalken voldoen. Handig als je hier als carrosserie- of trailerbouwer op voorbereid bent! Deze strengere eisen hebben namelijk consequenties voor de constructie, de hoogte, de plaats en de montage van de stootbalk. Maar ook de constructie van het voertuig, waar de stootbalk op komt, moet een stuk sterker worden.

Stootbalk vrachtwagen

Een vrachtwagen of aanhanger moet aan de achterzijde zijn voorzien van een stootbalk (ook wel bumper of onderrijbeveiliging genoemd). Een stootbalk zorgt ervoor dat andere weggebruikers bij een aanrijding niet onder het voertuig komen. De eisen voor stootbalen zijn vastgelegd in het ECE-Reglement 58.

Wat verandert er in de nieuwe ECE R58-3 richtlijnen?

De grootste veranderingen in de nieuwe ECE R58-3 richtlijn voor voertuigen >8t in onbeladen toestand;

  • de stootbalk moet op 5 testpunten hogere krachten kunnen weerstaan
  • de hoogte van het stootbalkprofiel was 100 en is nu 120 mm
  • de zwaardere eisen die gesteld worden voor de montage aan het voertuig
  • de hoogte vanaf de grond tot de stootbalk (de bodemvrijheid) was 550 en is nu 450 mm
  • de afstand van de achterzijde van het voertuig tot de stootbalkconstructie mag niet groter zijn dan 400 mm.

Wat betekenen de nieuwe eisen voor de constructie van de stootbalk en het voertuig?

De stootbalk moet op 5 punten hogere krachten kunnen weerstaan. Dit heeft gevolgen voor de constructie van de stootbalk. De stootbalkconstructie moet zwaarder of van een andere staalkwaliteit worden gemaakt. Dit zorgt in veel gevallen voor een gewichtstoename van de stootbalkconstructie, waardoor het totaalgewicht van het voertuig kan toenemen. Dit hoeft natuurlijk niet; een constructeur zal proberen op andere plaatsen gewicht terug te winnen (lichtgewicht gereedschapskisten) om het nuttig laadvermogen gelijk te houden. De constructie van het voertuig moet wel sterker worden. Als je aan de hand van een berekeningen laat zien dat de constructie voldoet aan de voorschriften, is een praktijktest in veel gevallen niet nodig. Elke stootbakconstructie moet een duidelijk en onuitwisbaar goedkeuringsmerk bevatten. Een wijziging aan de constructie moet altijd worden gemeld aan de RDW.

Uitzonderingen stootbalk eisen

Voor Kippers en voertuigen met een laadklep zijn speciale voorschriften van toepassing. Voor trekkers en voertuigen waarbij het niet mogelijk is een stootbalkconstructie toe te passen ivm de inzetbaarheid van het voertuig kan een vrijstelling worden aangevraagd bij de RDW in NL.

Pommier stootbalkconstructies

Onze stootbalken leverancier Pommier heeft haar volledige assortiment aangepast aan de nieuwe eisen. De vaste, heffende en intrekbare onderrijbalken zijn inmiddels voorzien van een goedkeuring. Bij de ontwikkeling van de stootbalken heeft Pommier geprobeerd een zo’n goed mogelijk compromis te bereiken tussen een verbeterde mechanische sterkte, aanscherping van nieuwe positionerings- en vervormingsbeperkingen en beheersing van gewichten en kosten. Bekijk de video:

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de nieuwe ECE R58-3 richtlijnen, de Pommier stootbalken of een advies op maat? Neem contact op met onze specialisten via 088 130 60 90 of vul het contactformulier in. Zij helpen je graag verder.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier