TAPA en Interpol waarschuwen voor mogelijke diefstal Covid-19-vaccins

Diefstal Covid-19 vaccins transportbeveiliging

Afgelopen week waarschuwden eerst Tapa en daarna Interpol voor een toename van de georganiseerde misdaad in verband met COVID-19-vaccins. Mogelijke misdaden zijn; het verkopen en toedienen van nepvaccins, invallen in magazijnen waar de vaccins worden opgeslagen en het overvallen van vrachtwagens die de vaccins vervoeren.

Om diefstal van het Covid-19 vaccins te beperken is het essentieel dat er nu actie wordt ondernomen. Zowel om de toeleveringsketen te beschermen, als om de productie en distributie van valse Covid-19 vaccins te voorkomen.

Lading farmaceutica kan wel € 100 miljoen waard zijn

The Irisch Sun vroeg Thorsten Neumann, het Eurpese hoofd van TAPA, naar zijn mening.

“Ik weet dat één vrachtwagenlading farmaceutica wel € 100 miljoen waard kan zijn. En dat is maar één vrachtwagenlading. Het Covid-19 vaccin is het meest gewilde product ter wereld. Als je zo’n waardevol product steelt, kun je het binnen enkele minuten op een andere markt verkopen. Niet alle landen hebben het geld om dit vaccin te kopen. Dus zullen criminelen het vaccin in het ene land stelen en in het andere land verkopen.

Transport Covid-19 vaccin grootste risico

“Als het vaccin er is, wordt het naar de verschillende landen getransporteerd. Hier ligt de grootste kans voor georganiseerde criminelen. Ze zullen alles uit de kast halen om het vaccin te stelen terwijl het vervoerd wordt. Bijvoorbeeld doormiddel van rijdende ladingdiefstal of ze maken gebruik van technologieën waarbij ze de GPS tracker van de vrachtwagen verstoren. Het controlecentrum denkt dan dat de vrachtwagen nog ‘on route’ is, terwijl deze ergens anders heen wordt gestuurd of ergens stilstaat.”

“Sommige routes hebben misschien wel een gewapende escort nodig. En op sommige routes moeten we zorgen dat het transport niet tot stilstand komt, omdat vrachtwagens die stoppen het grootste risico vormen”, aldus Thorsten Neumann.

Lees het complete artikel in The Irisch Sun.

Meer informatie over het beveiligen van het Covid-19 vaccin tijdens het transport?

Onder het merk SBS Security & Monitoring Solutions leveren wij verschillende oplossingen om je vrachtwagen, trailer, container en lading optimaal tegen inbraak en diefstal beveiligen. Zo voldoet onze ‘SBS beveiligde trailer oplossing‘ aan de hoogste transport beveiligingseisen in de markt.

Neem voor meer informatie contact op met onze onze specialisten. Zij helpen je graag verder met een passend advies.

1
UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier