Veilige temperatuurbewaking tijdens transport van tropisch fruit?

Bewaak en monitor de temperatuur in je trailer of container

Het transporteren van tropisch fruit kan soms wel weken duren. Hierbij is het voor een transporteur een grote uitdaging om het fruit in goede conditie bij de klant te krijgen. Het monitoren van temperatuurbewaking tijdens transport in de container of trailer is dan erg belangrijk. Dat blijkt wel uit dit voorbeeld uit de praktijk:

Een vrachtwagenchauffeur kreeg een onaangename verrassing toen hij zijn container met 24 ton mango’s opende. Het was ondertussen mango sap geworden, wat uit de vrachtwagen stroomden. De container zou 9 graden moeten zijn, maar waarschijnlijk was er tijdens het transport iets fout gegaan waardoor de temperatuur was opgelopen tot meer dan 50°C.

Track and trace systeem met temperatuursensoren

Dit wil je als logistiek dienstverlener natuurlijk voorkomen. Bij het vervoeren van fruit, maar ook ander soort levensmiddelen, is het waarborgen van de kwaliteit erg belangrijk. Klanten willen graag weten wat er tijdens het transport met hun product gebeurd en ingrijpen als dat nodig is. Dat kan met behulp van een track and trace systeem voorzien van temperatuursensoren. Dit kastje wordt bij de koeler gemonteerd en gekoppeld aan bijvoorbeeld het SBS Information System. In de portal kun je realtime alle informatie bekijken en de temperatuur op afstand aanpassen. Na aankomst bij de klant kun je een overzicht uitdraaien waarop van dag tot dag de temperatuur te zien is.

Naast het monitoren van temperaturen zijn er nog andere toepassingen op een track and trace systeem mogelijk zoals lichtsensoren, het meten van de luchtvochtigheid, het meten van het brandstof gebruik, bandenspanning controle en ritregistratie.

Meer informatie over temperatuurbewaking in je voertuig?

Bekijk voor meer informatie over temperatuurbewaking tijdens het transport ook de klantcase van de H&S Group.

Vragen?

Neem contact op met onze expert Joost Brand via joost@imbema.com of bel +31 88 130 60 30. Hij komt graag bij je langs voor een gratis advies.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier