Veilig vervoeren van corona vaccins

Het gaat nog wel eens mis met het vervoer van corona vaccins binnen zorginstellingen. Het blijkt dat leveringen van het corona vaccin op amateuristische wijze werden vervoerd. Volgens de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd werd een zorginstelling zelfs geholpen door een plaatselijke cateraar. Ook werden er vaccins vervoerd in een koelbox. Als vaccins door elkaar worden geschud of niet op de juiste temperatuur worden vervoerd, kunnen ze hun werkzaamheden verliezen. Zorginstellingen mogen van het RIVM nu alleen nog maar gespecialiseerde transporteurs inschakelen voor het vervoer van vaccins.

Gespecialiseerde Pharma transporteur

Onze klant Cyberfreight Pharma Logistics bezorgt corona vaccins naar 25 locaties van een verpleeghuis in Noord Holland. Ze zijn gespecialiseerd in het gekoeld vervoeren van het vaccin. John Twisk vertelt in Nieuwsuur (11.22) wat dit betekent. Wanneer je geneesmiddelen vervoert betekent dit dat je moet werken met getrainde chauffeurs en gevalideerde voertuigen, zodat we te alle tijden kunnen garanderen dat het geneesmiddel in de juiste conditie, op het juiste moment en in de juiste dosis bij de patiënt aankomt.

veilig vervoeren van corona vaccins

Gecertificeerde trailersloten

Naast dat de corona vaccins tegen de juiste condities vervoerd moeten worden, is het ook belangrijk dat dit veilig gebeurt. TAPA en Interpol waarschuwden eerder al voor een toename van overvallen van vrachtwagens die de vaccins vervoeren. Om diefstal van de Covid-19-vaccins uit vrachtwagens te beperken, is het belangrijk om de voertuigen van gecertificeerde trailersloten te voorzien. Dit kan een mechanisch trailerslot, zoals de SBS Turtle uit de video hierboven zijn. Maar ook een elektronisch slot of een complete beveiligde trailer oplossing.

Onze voertuig beveiligingsspecialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

1
UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier