Verbeterde bezemklem op basis van value engineering

Omdat wij de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van onze eigen producten hoog willen houden, blijven wij onze producten optimaliseren. Dit doet onze Research & development afdeling op basis van Value engineering. Hiermee verhogen we de waarde van onze producten. Zo hebben wij onlangs onze bezemklem verbeterd.

Waarde verbetering door value engineering

Value engineering (VE) is een gestructureerde (her)ontwerp methodiek, die gericht is op het verhogen van de waarde (‘value’) van een product of dienst. Deze waarde optimalisatie kan liggen in een verlaging van de kostprijs, maar het is interessanter om de waarde van het product te verhogen. Dit kan door functionaliteiten tegen gelijkblijvende kosten toe te voegen of overbodige functionaliteiten weg te halen. Samen met sales, inkoop, leveranciers en klanten kijken we of onze producten nog wel aansluiten op de markt en of productietechnieken, materialen en ontwerpen nog wel voldoen aan deze tijd.

Bezemklem voor vrachtwagens

Op basis van deze value engineering methodiek hebben wij onze bezemklem voor vrachtwagens onder de loep genomen en een verbeterde versie ontwikkeld. De nieuwe bezemklem is een stuk kleiner, waardoor deze lichter van gewicht is en ook onder een BE-combi past. Hiernaast hebben wij het ontwerp vereenvoudigd, waardoor de bezemklem makkelijker te bedienen is en de productiekosten lager zijn. Al met al een behoorlijke waarde verbetering.

Meer informatie?

1
UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier