WAT IS EN DOET TAPA?

TRANSPORTED ASSET PROTECTION ASSOCIATION

TAPA staat voor Transported Asset Protection Association. Dit is een uniek forum, waarin producenten, logistiek dienstverleners, vervoerders, politie, justitie en andere belanghebbenden over de hele wereld met elkaar beveiligingsstandaarden voor de supply chain vastleggen. Het doel van TAPA is het minimaliseren van transportcriminaliteit, ladingdiefstal en het verlies van goederen.

Samen transportcriminaliteit voorkomen

Transportcriminaliteit blijft toenemen en de incidenten worden ook steeds gewelddadiger. Jaarlijks wordt er voor 8,2 miljard euro aan ladingen en vrachtwagens gestolen. In Nederland is dat bedrag  329 miljoen euro. Daar moet een einde aan komen. TAPA helpt mee om ladingdiefstallen te voorkomen, door beveiligingseisen vast te legen en trainingen te geven.

 TAPA certificering

TAPA biedt richtlijnen op het gebied van beveiliging en kent diverse certificeringsmogelijkheden. Met een TAPA-certificaat laat je als transporteur of verlader zien dat de beveiliging van je wagenpark op orde is en je de lading door de supply chain preventief tegen diefstal beschermt.

TAPA heeft drie beveiligingsstandaarden:

  • FSR – Facility Security Requirements
  • TSR – Veiligheidseisen voor transport
  • PSR – Parkeerbeveiliging vereisten

Het forum organiseert elk jaar 20 trainingscursussen in de EMEA-regio voor leden die gecertificeerd willen worden.

 TAPA & Imbema SBS

Imbema is lid van TAPA als service provider. Dit betekent dat je onze SBS beveiligingsoplossingen kunt gebruiken om TSR gecertificeerd te worden. Elke drie jaar herziet TAPA, in overleg met haar leden, de beveiligingsstandaarden. Hierdoor zijn wij als beveiligingsspecialist altijd op de hoogte van de laatste eisen. Ook bieden wij onze klanten ondersteuning bij het behalen van een TSR-certificering.

 Future standards

TAPA is in 2010 met de TSR (Trucking Security Requirements) certificering begonnen. Deze TSR certificering was een eerste versie, dat is uitgegroeid tot de huidige TSR standaard. Een standaard die uitsluitend op trailers is gericht. In de loop der jaren is er een hoop veranderd. We rijden met vrachtwagens over de weg, maar niet allemaal in trailers. Export producten gaan steeds vaker in containers richting zeehavens en spoorterminals, waarna ze per boot of train verder vervoerd worden.

Helaas dekt de huidige TSR certificering de behoeften aan veilig spoor- of containervervoer niet helemaal. Daarom is TAPA met het project ‘Future Standards’ gestart. Om aan de specifieke behoefte van intermodaal transport te voldoen, wordt aan de TSR standaard een extra module zeecontainers (C-TSR) of multimodaal (M-TSR) toegevoegd.

MEER INFORMATIE?

Wil je meer informatie over certificeringen, trainingen of beveiligingsoplossingen?

Neem contact op met onze beveiligingsspecialisten. Zij vertellen je er alles over.

Tel: +31 (0)88 130 67 80

Email: info@sbsnl.com

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier