WAT IS TAPA?

TRANSPORTED ASSET PROTECTION ASSOCIATION

TAPA staat voor Transported Asset Protection Association. Dit is een uniek forum waarin producenten, logistiek dienstverleners, vervoerders, politie, justitie en andere belanghebbenden over de hele wereld met elkaar toonaangevende beveiligingsstandaarden voor de supply chain vastleggen. Het doel van TAPA  is het minimaliseren van transportcriminaliteit, ladingdiefstal en het verlies van goederen.

Ladingdiefstal blijft stijgen

Transportcriminaliteit blijft toenemen en de incidenten worden ook steeds gewelddadiger. Jaarlijks wordt er voor 8,2 miljard euro aan ladingen en vrachtwagens gestolen. In Nederland is dat bedrag  329 miljoen euro. Daar moet een einde aan komen. TAPA helpt mee om transportcriminaliteit te voorkomen.

 TAPA-certificering

TAPA biedt richtlijnen op het gebied van beveiliging en kent diverse certificeringsmogelijkheden. Met een TAPA-certificaat kun je als dienstverlener of verlader aantonen dat de beveiliging van je wagenpark op orde is en dat de goederen in de supply chain preventief beschermd worden tegen diefstal

TAPA heeft drie beveiligingsstandaarden:

  • TAPA FSR – Facility Security Requirements
  • TAPA TSR – Veiligheidseisen voor transport
  • TAPA PSR – Parkeerbeveiliging vereisten

TAPA organiseert elk jaar 20 trainingscursussen in de EMEA-regio voor leden die TAPA gecertificeerd willen worden.

 TAPA & Imbema SBS

Imbema is lid van TAPA als service provider. Dit betekent dat je onze SBS beveiligingsoplossingen kunt gebruiken om Tapa TSR gecertificeerd te worden. Elke drie jaar herziet TAPA, in overleg met haar leden, de beveiligingsstandaarden. Hierdoor zijn wij als beveiligingsspecialist altijd op de hoogte van de laatste eisen. Ook bieden wij onze klanten ondersteuning bij het behalen van een TAPA TSR-certificering.

 Future standards Tapa

TAPA is in 2010 met het TSR (Trucking Security Requirements) certificeringsproject begonnen. Deze TSR certificering was een eerste versie dat is uitgegroeid tot de huidige TSR standaard. Een standaard die uitsluitend op trailers is gericht. In de loop der jaren is er een hoop veranderd. We rijden met vrachtwagens over de weg naar havens, maar niet allemaal in trailers. Export producten gaan steeds vaker in containers richting zeehavens en spoorterminals.

Helaas dekt de huidige TSR de behoeften aan veilig spoor- of containervervoer niet helemaal. Daarom is TAPA gestart met het project ‘Future Standards’ met het idee extra modules aan de TSR standaard toe te voegen. Om aan specifieke behoefte te voldoen kan dan een extra module zeecontainers (C-TSR) of multimodale (M-TSR) worden gevolgd.

MEER INFORMATIE OVER TAPA?

Wil je meer informatie over Tapa, certificeringen, trainingen of beveiligingsoplossingen?

Neem contact op met onze beveiligingsspecialisten. Zij vertellen je er alles over.

+31 (0)88 130 67 80

info@sbsnl.com

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier