75 jaar Imbema

Wat zijn de gevolgen voor jouw trailerslot als 2G verdwijnt?

Telecom providers zijn gestart met het opheffen van het 2G en 3G netwerk. Dit heeft gevolgen voor de werking van verschillende machine-to-machine toepassingen, zoals elektronische trailersloten, boordcomputers, navigatiesystemen en alarmsystemen. Vooral oudere systemen hebben een 2G modem en zullen na ophef van het netwerk niet meer werken. Zorg dus dat je op tijd het modem van je trailerslot vervangt.

Het 2G netwerk stopt

2G is de tweede generatie mobiele communicatie. Het 2G netwerk is ook wel bekend onder de naam GSM. 2G is geschikt voor bellen, korte tekstberichten (sms) en voor sommige apparaten (Internet-of-things). Deze technologie is ondertussen behoorlijk verouderd. Om ruimte te maken voor de 4G en 5G netwerken, gaan veel telecombedrijven het 2G netwerk uitzetten. Zo stopt T-mobile op 1 juni 2021, Vodafone per 1 januari 2022 en KPN in april 2025. Zwitserland is begin dit jaar gestopt met het 2G netwerk en andere Europese landen hebben ook al aangekondigd in de nabije toekomst hun 2G netwerken uit te schakelen.

Wat betekent dit voor jouw trailerslot?

Een aantal van onze elektrische trailersloten krijgen informatie via een 2G modem toegestuurd. Als het 2G netwerk uit de lucht wordt gehaald, zullen deze sloten niet meer werken. Nieuwe elektronische trailersloten voorzien wij automatisch van een geschikt modem. Maar wanneer je al enige tijd met een SBS trailerslot rijdt, zal het modem wellicht vervangen moeten worden. Weet je niet wat voor modem er in jouw trailerslot zit? Of wil je je trailerslot van een nieuw modem laten voorzien? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder.

TAPA TSR certificering

In Juli 2020 heeft TAPA de nieuwe TSR 2020 norm geïntroduceerd. In deze norm is onder andere vastgelegd dat je track and trace systemen minimaal een 3G modem moeten hebben. Wanneer je je dus TAPA TSR wilt (her)certificeren moet je sowieso aan deze eisen voldoen. Lees voor meer informatie het artikel: TAPA TSR certificering volgens 2020 normen

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier