Zijn je brandblussers goed beschermd tijdens het transport?

Dat kan met behulp van brandblusserboxen

brandblusserboxen vrachtwagen

Wanneer je als transportbedrijf gevaarlijke stoffen over de weg vervoert ben je verplicht het voertuig te voorzien van brandblussers. Ook wanneer je geen gevaarlijke stoffen vervoert is het in verband met de verzekering, de Arbo-wetgeving en de veiligheid aan te raden je vrachtwagen van brandblussers te voorzien.

Deze brandblussers moeten zodanig worden gemonteerd dat de bestuurder ze snel kan gebruiken en dat ze beschermd zijn tegen weersinvloeden. Dat kan met behulp van een brandblusserbox.

Eisen blusmiddelen

Een ADR voertuig moet worden uitgerust met twee blusmiddelen: een cabineblusser voor de brandklassen A, B en C en een ladingblusser. Hierbij gelden de volgende regels:

  • Vrachtwagen tot een gewicht van 3500 kg:
    2 kg in de cabine en 2 kg aan de buitenkant van de wagen
  • Vrachtwagen met een gewicht van 3500 – 7500 kg:
    2 kg in de cabine en 6 kg aan de buitenkant van de wagen
  • Vrachtwagen met een gewicht boven de 7500 kg:
    3 kg in de cabine en 9 kg aan de buitenkant van de wagen

Voor niet ADR-voertuigen adviseren wij 2 kg in de cabine en 6 kg buiten de cabine.

Brandblusserboxen

De brandblusser (ladingblusser) aan de buitenkant van het voertuig moet op een veilige manier bevestigd en beschermd worden tegen invloeden van buitenaf. Wij raden aan om deze brandblusser in een monteerbare brandblusserbox op te bergen. Brandblusserkasten zijn gemaakt van slagvast kunststof en ontworpen om brandblussers te beschermen tegen weersinvloeden, steenslag, UV-straling, schadelijke stoffen en diefstal. De opvallende rode kleur zorgt voor herkenbaarheid.

Lago Fiteasy, Releasy & Slykon

De brandblusserboxen van Lago accessori zijn verkrijgbaar in drie modellen; de Fiteasy, de Releasy en de Slykon. De veiligheidssluitingen zorgen ervoor dat de kasten niet onbedoeld geopend kunnen worden. De kasten zijn voorzien van een stevige band waarmee je de blussers eenvoudig vast zet. Met de rode quick release knop heb je in noodsituaties snel toegang tot de brandblusser.

Meer informatie over brandblusserboxen?

Neem contact op met onze productspecialisten via 088 – 130 66 90 of vul het contactformulier in.

1
UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier