Zorgt de Brexit voor een toename van het aantal inklimmers?

Inklimmers-brexit-

Nog een paar maanden en dan is de Brexit ook administratief een feit! De Britten sluiten eind dit jaar de deur naar de Europese Unie, met alle gevolgen van dien. Vanaf 1 januari 2021 gelden in het goederenvervoer met het Verenigd Koninkrijk nieuwe procedures en douaneformaliteiten. Wie hier niet aan voldoet, zal geen toegang tot de terminal krijgen en moeten uitwijken naar nabijgelegen parkeerplaatsen. Dit kan tot grote vertragingen bij de havens zorgen, waardoor het voor inklimmers makkelijker wordt aan boord van een vrachtwagen te klimmen.

Om dit te voorkomen en een soepele grenspassage tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk mogelijk te maken, is het belangrijk dat alle vervoersbedrijven in Europa goed voorbereid zijn. Havenbedrijf Rotterdam, ondernemersorganisatie Evofenedex en transportorganisatie TLN hebben de Get Ready for Brexit-campagne dan ook weer opgepakt. In onderstaande video laten ze zien hoe je na 31 december 2020  van en naar het Verenigd Koninkrijk moet transporteren.

Vanaf 1 januari 2021 begint je transport van en naar het Verenigd Koninkrijk altijd met een aangifte bij de Douane. Hierna meld je de douanedocumenten via Portbase digitaal aan bij de terminals. Deze voormelding is verplicht. Als je dit niet doet, krijgt je vrachtwagen met lading  géén toegang tot de terminal. Spreek daarom van te voren goed af wie wat doet. Bekijk ook de infographic; In 5 stappen klaar voor de Brexit in de Nederlandse havens. Hiermee voorkom je dat je op een parkeerplaats moet wachten en er inklimmers in de laadruimte van je vrachtwagen klimmen.

MEER INFORMATIE?

Wil je meer informatie over de inklimmers problematiek en hoe je inklimmers in je vrachtwagen of trailer kunt voorkomen? Download dan de complete ‘inklimmers’ whitepaper. Natuurlijk kun je ook contact opnemen met onze specialisten. Zij helpen je graag verder.

1
UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier