75 jaar Imbema

Vloeren monumentaal grachtenpand akoestisch geïsoleerd

Herengracht 132 is een monumentaal pand in Amsterdam. Het werd in 1615 gebouwd door handelaar Jan Pietersz de Witt. Door de jaren heen heeft het pand verschillende eigenaren gehad die ieder zo hun eigen verbeteringen aanbrachten. Een brand verwoestte in de nieuwjaarsnacht van 2008 een flink deel van het pand. REB projects ontwikkelde een plan om het pand te herstellen en er luxe appartementen in te maken. De uitvoering ging niet zonder uitdagingen.

Zowel het bestaande deel als het nieuwe deel van het pand is voorzien van houten vloeren. Die vormen een uitdaging als het gaat om akoestische isolatie. REB Projects wilde een akoestisch zeer hoogwaardige vloer opleveren. Nu had men eerder ervaring opgedaan bij de transformatie van een pand in de Vondelstraat, waar REB ook kantoor houdt. Daar werd na advies van de specialist van Imbema akoestische isolatie van Isolgomma toegepast. Voor Herengracht 132 werden wederom onze specialisten uitgenodigd om een oplossing te bieden.

De houten vloer moest worden voorzien van vloerverwarming. De dekvloer is van het type anhydriet. Voor deze combinatie adviseerden onze specialisten de Upgrei 8 isolatie van Isolgomma. Deze duurzame isolatiemat van gerecycled materiaal is slechts 8 mm hoog en wordt onder de dekvloer aangebracht. Na doorberekening van de akoestische isolatiewaarden kon aannemer van Mourik uit Ophemert met de vloeren aan de slag.

Wij zijn experts in vloerakoestiek

Ons specialisme is het beheersen van contactgeluiden en trillingen in gebouwen. Hierin bieden wij een totaaloplossing en projectbegeleiding. Onze klanten hebben de zekerheid dat de vooraf bepaalde akoestische prestatie behaald wordt, zodat de eindgebruiker een optimaal akoestisch comfort ervaart. De ruimte wordt stiller en als rustiger ervaren.

Meer oplossingen

De nieuwe vloerakoestiek oplossingen worden op brede schaal in de markt toegepast. Wenst u advies, een gratis sample of documentatie? Neem contact op met onze experts. Bel 088 – 130 6855 of laat een bericht achter via onderstaand contactformulier.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier