Dennis Aendekerk: sector marketeer

“Ik werk sinds augustus 2019 met veel plezier bij Imbema. Als sector marketeer krijg ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid en dat spreekt mij enorm aan.”

Dennis Aendekerk

Dennis Aendekerk is sector marketeer bij Imbema Surface Treatment en bepaalt de marketingstrategie van deze sector. Hij is in augustus 2019 begonnen en vertelt ons over zijn rol binnen Imbema.

Hoe kwam je bij Imbema terecht?

“Ik heb vóór mijn tijd bij Imbema zowel b2b als b2c werk gedaan en mij beziggehouden met customer journeys, het bouwen van funnels en campagnes bedenken, analyseren en verbeteren op basis van productmarkt combinaties. Ik vond deze onderwerpen erg interessant en wilde graag doorgroeien binnen de b2b markt.”

“Ik kwam Imbema online tegen, een familiebedrijf in de techniek met 250 medewerkers, daar wilde ik graag het gesprek mee aangaan. Na mijn eerste gesprek bleek dat Imbema als groothandel bezig was om de stap te maken naar online en datadriven. Er lagen veel plannen en ik merkte het enthousiasme aan de mensen, dat sprak me enorm aan!”

Wat houdt de rol sector marketeer precies in?

“Ik ben verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten binnen de sector Surface Treatment. Ik zit weliswaar in het marketingteam, maar zie mezelf ook als een brug tussen de sector en het marketingteam.”

“Bij Surface Treatment richten we ons op drie verschillende thema’s: oppervlaktebehandeling, reiniging en adembescherming. In overleg met sales bekijken we de kansen en bouwen we campagnes met verschillende doelen. Ook werken we nauw samen met onze leveranciers om de doelen te bereiken.”

Waar liggen voor jou de uitdagingen?

“In het marketing- en sectorteam heb je soms te maken met verschillende inzichten. Ik vind het belangrijk om mijn expertise in te zetten om tot de beste initiatieven te komen. We zijn altijd samen met onze dealers op zoek naar manieren om onze producten voor een groot publiek beschikbaar te maken. Om deze reden ondersteunen we onze dealers in hun marketingactiviteiten.”

“Ook moeten we rekening houden met de plannen van onze producenten. We zijn importeur van hele mooie merken, maar we moeten wel zorgen dat onze marketingplannen op één lijn liggen met de plannen van onze leveranciers. Dit moet je als sector marketeer allemaal in balans houden.”

Wat geeft jou energie binnen jouw rol?

“Zowel het marketingteam als het team binnen Surface Treatment is super ambitieus, we hebben duizend en één ideeën. Onze sector is een hecht team, maar alles is een wedstrijd en van die mentaliteit houd ik. Het houdt je scherp en door die winnaarsmentaliteit hebben we als één team allemaal hetzelfde doel. Maar er is altijd tijd voor plezier en de successen worden met zijn allen gevierd. Er is ruimte voor eigen ideeën en je krijgt de mogelijkheid om die uit te werken. Je hebt zelf in de hand of je de kansen benut. Die vrijheid en verantwoordelijkheid spreekt mij enorm aan.”

Wat zijn belangrijke lessen die je geleerd hebt?

“Omdat je met twee verschillende teams werkt, is het belangrijk dat ik mijn eigen onderbouwde mening laat horen. Ik merk dat binnen Imbema elke mening altijd gewaardeerd wordt. Binnen het team zijn er veel ideeën, dus dat maakt het belangrijk dat je je focus behoudt en altijd van jezelf laat horen, want dat wordt enorm op prijs gesteld.”

Wat vind je van Imbema als werkgever?

“Het is een echt familiebedrijf, er heerst een informele en gemoedelijke sfeer. Het menselijke aspect wordt centraal gezet. Je krijgt heel veel vrijheid en daar hoort natuurlijk verantwoordelijkheid bij, maar dat ervaar ik als erg positief. Er wordt hier enorm met je mee gedacht, als je ergens tegenaan loopt kan je bij iedereen aankloppen. Ik ben in mijn inwerkperiode goed begeleid waardoor ik snel zelfstandig van start kon gaan.”

“Imbema neemt ook gezondheid erg serieus. We komen Corona goed door met een goed thuiswerkprotocol, alle voorzieningen die we nodig hebben worden beschikbaar gesteld en we worden op de hoogte gehouden van ontwikkelingen.”

Ook sector marketeer worden bij Imbema?

Voor de sector Gas, Water & Energie is Imbema tevens op zoek naar een sector marketeer. Word jij enthousiast als je Dennis’ beschrijving van de rol leest? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen! Bekijk hieronder gelijk de vacature.

1
UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier