Fred Roubos: Meetspecialist

“Het geeft enorm veel energie wanneer je hard gewerkt hebt aan een oplossing, en je de klant blij hebt gemaakt met iets waar ze weer jaren mee verder kunnen.””

Fred Roubos is meetspecialist bij Imbema Gas, Water en Energie en richt zich specifiek op elektriciteit. Hij is in juli 2019 aan de slag gegaan en vertelt met enthousiasme over zijn werkzaamheden bij Imbema.

Kan je wat vertellen over je achtergrond?

“Ik heb voor ik bij Imbema kwam werken 20 jaar in Haarlem gewerkt bij het Gemeentelijk Energie Bedrijf, tenminste zo heette het toen ik daar begon. Later veranderde dit in Liander, zoals het bedrijf nu heet. Het meetbedrijf van Liander werd op een gegeven moment een aparte businessunit: Kenter. Ik ben altijd al bezig geweest met metingen voor gas elektriciteit en warmte, maar ik richt mij de laatste 10 jaar alleen op elektriciteit.”

“Via mijn werk bij Liander en Kenter had ik vaak contact met Peter Geurds van Imbema. We gebruikte namelijk altijd meetkoffers van Imbema. Hij vertelde me dat hij een meetafdeling wilde opzetten en bood mij een baan aan. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en zei dus met enthousiasme ja op deze kans.”

Wat doet een meetspecialist precies?

“Als meetspecialist ben je verantwoordelijk voor de Grootverbruik Elektra-meetinrichtingen bij zakelijke klanten. Ik ga op bezoek bij de klant voor een beoordeling, dat noemen we een certificering. Ook het plaatsen, verwisselen, controleren en ontmantelen van meetinrichtingen hoort bij de werkzaamheden. Je moet behoorlijk wat affiniteit hebben met elektriciteit, dat gaat een stap verder dan de Wet van Ohm. Maar het is geen probleem als je niet alles weet, bij Imbema zijn er veel mogelijkheid om te leren, alle kennis die je nodig hebt kan je hier met begeleiding opdoen. Er is verder altijd iemand ter ondersteuning aanwezig. In Haarlem hebben we een ruimte ingericht als opleidingsruimte, daar staat een aansluitkast waar we situaties op kunnen nabootsen.”

“We zijn vooral gericht op de laag- en middenspanning. De meeste zaken vallen in de laagspanning. Je bezoekt bedrijven door heel Nederland, je krijgt een ingerichte bedrijfsbus, met alles wat je nodig hebt: materialen, gereedschap, een meetkoffer, een laptop een mobiele telefoon enz. Het is erg leuk om op zoveel verschillende locaties te komen en de situaties zijn elke keer uniek.”

Waar liggen voor jou de uitdagingen?

“Het mooiste vind ik dat ik niet alleen meetspecialist ben, maar ook technicus. Als een storing niet één-twee-drie is opgelost, mag ik naar de klant om het op te lossen. Dat is niet altijd gemakkelijk en een klant is niet altijd even blij wanneer ze met een probleem te maken hebben. Dan is het aan mij om in gesprek te gaan en te zorgen dat er een passende oplossing komt. Ik moet ervoor zorgen dat je aan het eind van de rit met een klant een kop koffie kan drinken en dat ze weer tevreden zijn. Dat kan heel uitdagend zijn. Maar het geeft enorm veel energie wanneer je hard gewerkt hebt aan een oplossing, en je de klant blij hebt gemaakt met iets waar ze weer jaren mee verder kunnen.”

Wat spreekt je het meest aan in jouw rol?

“Een combinatie van een aantal factoren. Ik hou van de afwisseling. Je moet wel iemand zijn die met zijn of haar handen wil werken, je bent vaak bezig met het aansluiten en plaatsen van apparatuur, allemaal technisch werk. Als je dat leuk vindt, dan is het ontzettend gaaf werk. Ik vind het heerlijk om lekker zelfstandig in mijn eigen regio met mijn bus op pad te gaan. Eigenlijk is de bus mijn kantoor. Ik kom elke keer bij een andere klant en tref daar steeds een unieke situatie die vaak om een nieuwe oplossing vraagt. Ik werk daar graag aan, en voel me uitgedaagd om creatief te denken. Dat is wat het leuk maakt”.

Wat vind je van imbema als werkgever?

“Imbema zorgt ervoor dat je gemakkelijk je werk kan uitvoeren. Ik krijg alle benodigdheden, het gereedschap, werkkleding, bus, alles is goed geregeld. We worden ook goed geïnstrueerd over Corona, wat belangrijk is in deze tijden. We volgen goed de regels maar we moeten natuurlijk nog steeds naar de klant toe. Dat gaat gewoon door. We dragen een mondkapje als dat nodig is en zorgen natuurlijk dat er afstand gehouden wordt. Handen schudden is er helaas niet meer bij. Verder krijgen we veel vrijheid om zelf te bepalen hoe we ons werk aanpakken. Dat bevalt me erg goed.”

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier