75 jaar Imbema

Mascha Borsboom: content specialist

“Ik werk al 16 jaar met veel plezier bij Imbema. Sinds een paar jaar ben ik werkzaam als content specialist, een super afwisselende en uitdagende functie”

Mascha Borsboom is content specialist bij Imbema Transport en Logistiek en maakt onderdeel uit van het Marcom team. Ze werkt al 16 jaar bij Imbema en heeft de marketing de afgelopen jaren flink zien veranderen richting content marketing. 

Hoe hou je het vol?

“Ik ga al 16 jaar met plezier naar mijn werk. De sfeer binnen Imbema is gewoon goed; informeel en persoonlijk. De deuren staan altijd open en er wordt echt naar je geluisterd. Iedereen binnen ons marketingteam is wel in voor een lolletje en werkt super enthousiast mee om onze doelstellingen te bereiken.”

“Natuurlijk zijn er ook wel eens minder leuke periodes geweest, maar er kwam altijd weer een nieuwe uitdaging. Ik heb echt van alles binnen de afdeling gedaan; van dtp, PR, communicatie tot beursorganisatie. Die mogelijkheid biedt Imbema je ook. Het is een hele fijne werkgever, waar je jezelf kunt ontwikkelen en opleidingen kunt volgen als dit nodig is.”

Maar nu dus content specialist?

“Ja dat klopt. Sinds een paar jaar ben ik werkzaam als content specialist. Ik stond al een paar jaar stil. Wist eigenlijk niet zo goed wat ik wilde, tot dat er een interim content marketeer in dienst kwam. Zij heeft mij meegenomen in de content kant van de marketing en mij veel geleerd. Hier werd ik heel enthousiast van en ben mezelf verder gaan ontwikkelen als content specialist.”

“Klanten gaan steeds meer zelf op zoek naar informatie. Daarom is het belangrijk ze echt te helpen en waarde toe te voegen. Niet meer productgericht maar vooral klantgericht: antwoorden geven op de vragen die ze bij Google intypen. Vertel hierbij een eerlijk verhaal, laat zien wie je bent en waarom je doet wat je doet.”

Online zichtbaarheid

“De afgelopen paar jaar ben ik hard bezig geweest om Imbema Transport en Logistiek online zichtbaar te maken. Vanuit het thema veiligheid zijn we content gaan maken en die online gaan delen. Hiermee laten we zien dat we expert zijn op dit gebied. Als mensen je als expert (thought leader) zien, zullen ze ook eerder je producten kopen.”

“Naast thema content zetten we ook bepaalde producten ‘in the picture, zoals beveiligingssloten. Dit doen we indirect: via toepassingen. We schrijven dan bijvoorbeeld een blog met tips hoe je inbraak in je voertuig kunt voorkomen of over de meest voorkomende technieken van inbrekers. Die stukken worden goed gevonden en gelezen. Je merkt echt dat onze zichtbaarheid steeds groter wordt. Voor ons het bewijs dat we op de goede weg zijn. Als je de lezer centraal zet in je marketing, heb je daar zelf ook het meeste baat bij. Ook in de markt is dat niet ongemerkt gebleven, want ik ben zelfs door Edwin Vlems geïnterviewd over onze content marketing aanpak.”

Employee advocacy

“Hiernaast stimuleer ik onze collega’s om content te delen. Een post op onze Linkedin bedrijfspagina werkt niet zo goed als wanneer collega’s dit doen. Mensen volgen nu eenmaal liever mensen in plaats van bedrijven. Ik probeer onze specialisten te betrekken bij het maken van content. Zij zijn de expert en hebben de kennis in huis. Die kennis moeten ze delen. Dit is best lastig, want het blijven verkopers. Maar Linkedin is niet bedoeld om je producten direct aan te prijzen (te pushen). Niemand zit te wachten op reclame. Vertel niet wat je maakt, maar wat je waarmaakt. Het is de bedoeling je doelgroep aan te trekken in plaats van het zenden van boodschappen. Deel je kennis, zodat men je als expert gaat zien. Als je eenmaal thought leader op jouw gebied bent, zullen ze je ook weten te vinden zodra ze behoefte aan je producten hebben.”

Delen van resultaten

“Elke maand maak ik een content update waarin ik kort aangeef welke nieuwe content er gemaakt is, wat de best bekeken pagina’s zijn en de conclusies die ik hieruit trek. Met daarna wat er de komende tijd op de planning staat. Zo betrek je iedereen bij wat je aan het doen bent en stimuleer ik andere collega’s hun kennis online te delen. Daarnaast geven we Linkedin sessies, waarin we collega’s die nog niks met Linkedin doen uitleg geven. We zijn er nog lang niet, maar het gaat gelukkig wel steeds meer leven.”

Versterking

“Bij de sector Transport en Logistiek zijn we een stuk verder met content marketing dan bij de andere sectoren. We merken dat er bij de andere sectoren ook steeds meer behoefte aan content marketing is. Met een part time functie gaat mij dat helaas niet lukken. Vandaar dat we voor onze vestiging in Haarlem nu ook op zoek zijn naar een Content Marketeer. Enthousiast geworden? Bekijk de vacature en solliciteer snel! Dan word jij misschien wel mijn nieuwe collega en kunnen we samen sparren over onze content aanpak. Ik heb er nu al zin in!”

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier