75 jaar Imbema

De Zamboni® ijsegaliseermachine

Het onderhoud van een ijsbaan is belangrijk werk. Wanneer schaatsers gebruik maken van de ijsbaan ontstaan er gaten, scheuren en andere beschadigingen op de baan. Vóór de uitvinding van de ijsegaliseermachine door Frank J. Zamboni was het onderhouden van ijs een tijdrovend handwerk. Meerdere mensen waren uren bezig met de reparatie van het ijs. Frank realiseerde zich dat dit efficiënter moest kunnen.

De ijsegaliseermachine, ook wel ijsdweilmachine genoemd

Om dit probleem op te lossen ontwikkelde Frank J. Zamboni in 1949 de eerste Zamboni® ijsegaliseermachine, in de volksmond ook wel een ijsdweilmachine genoemd. Deze machine schraapt de toplaag van het beschadigde ijs met een breed mes van de baan. Door middel van twee horizontale schroeven en één verticale schroef wordt het afgeschraapte ijs in de sneeuwtank geloosd. De ijslaag wordt gewassen met een speciaal geprepareerd waswater en vervolgens wordt de toplaag van het ijs bedekt met een nieuw laagje water. Dit dunne laagje water vult gelijk de oneffenheden op en zorgt zo voor een totaal geëgaliseerde baan.

De ijsegaliseermachine was enorm vernieuwend en maakte het onderhoud van de ijsbaan veel gemakkelijker. In de decennia die de uitvinding volgde werd Frank’s ontwerp geperfectioneerd. Tegenwoordig is Zamboni nog steeds marktleider en heeft het merk in Noord-Amerika ondertussen cultstatus behaald. Imbema is al meer dan 50 jaar de exclusieve dealer van Zamboni in de Benelux en in Nederland rijdt op de helft van alle ijsbanen een Zamboni machine rond!

Elektrisch aangedreven Zamboni modellen

Er zijn verschillende types Zamboni verkrijgbaar. Zo zijn er de elektrisch aangedreven modellen. Deze maken gebruik van de betrouwbare Zamboni techniek met 0% uitstoot van schadelijke gassen. De serie elektrisch aangedreven ijsegaliseermachines vult de behoefte in om op duurzame wijze aan topsport bij te dragen.

Zamboni biedt modellen met externe laadmodule, de Model 552 en met interne laadmodule de Model 560AC. Het vlaggenschip van Zamboni is de Model 650. Een ontwerp dat de norm voor ijsegaliseermachines of ijsdweilmachnies naar een nog hoger niveau brengt.

Brandstof aangedreven Zamboni modellen

Ook zijn er brandstof aangedreven modellen beschikbaar. Zamboni combineert met deze modellen krachtige, maar efficiënte en schone brandstofmotoren op LPG of CNG (aardgas), met de beproefde technieken om ijsbanen tot topsportbanen te egaliseren.

Zamboni biedt de grote Model 700 voor 400 m buitenbanen. De middelgrote Model 526 en Model 546 zijn overal ter wereld te vinden. De kleinere Model 446 vult de behoefte in naar compacte machines met topprestaties.

Zamboni modellen voor de kleinere ijsbaan

Wanneer je een Zamboni® ijsegaliseermachine nodig hebt voor een kleinere ijsbaan of een baan met een beperkt draagvermogen, zijn er twee tractor getrokken modellen. Voor de perfecte afwerking van de baan zijn er de speciale edgers.

Met de Model 100 en Model 200 kunnen ijsmeesters vertrouwen op de Zamboni techniek. De modellen kunnen getrokken worden door grote en kleinere tractoren. De edgers van Zamboni, op brandstof of elektrisch, zijn een “must have” voor elke ijsbaan waar de randen speciale aandacht vragen.

“HET HOOFDPRODUCT DAT JE MOET VERKOPEN, IS HET IJS ZELF.” – FRANK J. ZAMBONI

Zamboni logo

Wij staan voor kwaliteit en innovatie

We dagen ons product voortdurend uit en stellen het op de proef in de barre omgeving waarin het ons thuis zal noemen. Zamboni is eenvoudig te bedienen en te onderhouden met een eenvoudig ontwerp en heeft de hoogste restwaarde met behoud van de laagste bedrijfskosten.

Minder uitstoot voor een gezonde omgeving

Onze elektrische resurfacers en edgers zijn vertrouwde en bewezen performers en voldoen aan de strengste duurzaamheidseisen van arena’s over de hele wereld. Onze brandstofaangedreven machines zijn robuust, maar toch efficiënt met toonaangevende besparingen op brandstofkosten, lagere emissies en een schonere arena.

Reputatie als marktleider

Een die we niet als vanzelfsprekend beschouwen. Wereldwijd kiezen veel eigenaren en exploitanten van faciliteiten voor Zamboni dan voor enige andere ijsdweilmachine. Met machines die zijn ontworpen voor de behoeften van grote en kleine faciliteiten; binnen en buiten; recreatief of professioneel; Zamboni is de duidelijke keuze.

Vrijblijvende offerte of vragen?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte voor Zamboni-producten? Gebruik het contactformulier op deze pagina.

Neem contact met ons op

  We vinden je privacy heel belangrijk. Lees in onze privacyverklaring hoe wij omgaan met jouw gegevens.

  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier