Voorkom downtime en onveilige situaties

Slangassemblages (samenstellingen van slangen en koppelingen) worden gebruikt om gassen, vloeibare en vaste stoffen te transporteren. Vaak zijn ze onderdeel van een bedrijfskritisch proces. Een kapotte slang of defecte koppeling zorgt niet alleen voor downtime en verlies, maar zorgt ook voor onveilige situaties. Zeker als het gaat om gevaarlijk stoffen, hoge drukken, hoge en extreem lage temperaturen.

Wet- en regelgeving, bedrijfsreglementen, vergunningen maar ook verzekeraars verplichten dat slangassemblages periodiek geïnspecteerd, getest en gecertificeerd moeten zijn.

Actief in uiteenlopende branches

Wij verzorgen de inspectie, keuring en certificering van slangassemblages in uiteenlopende branches, zoals:

 • Chemische en petrochemische industrie
 • Voedingsindustrie
 • Farmaceutische industrie
 • Opslag en overslag
 • Olie- en gaswinning
 • Maakindustrie

“De beste verzekering tegen een incident met een slang is regelmatig inspecteren, testen en certificeren.”

Inspecteren

Onze experts voeren altijd een visuele inspectie uit, voordat een slang getest wordt. Zo let men op tekenen van beschadigingen, overmatige slijtage, vervuiling en corrosie.

Testen

Op onze vaste en mobiele testbank worden de slangen gevuld met gedemineraliseerd water en op de juiste werkdruk gebracht. De resultaten worden digitaal geregistreerd.

Certificeren

Wanneer een slang de visuele inspectie en test goed heeft doorstaan, wordt een officieel testcertificaat opgemaakt en door één van onze keurmeersters ondertekend. Het getekende certificaat leveren wij digitaal als PDF aan.

Repareren

Een defecte koppeling of een beschadigde slang betekent niet dat de slang direct afgeschreven moet worden. Om je kosten te besparen, voeren wij ook deskundige reparaties uit.

Op locatie

In bepaalde situaties is het voor bedrijven makkelijker als slangen op het eigen terrein geïnspecteerd en getest kunnen worden. Wij begrijpen dat. Voor die situaties zetten wij graag onze mobiele testinstallatie in. Hiermee kunnen we tot 100 bar werkdruk door heel Nederland op locatie testen.

In eigen huis

Wij beschikken over vaste testfaciliteiten in Vlaardingen en Den Helder. In Vlaardingen staat één van de meest geavanceerde testinstallaties van Nederland, ontwikkeld samen met de branche. Daar testen we slangen tot lengtes van maar liefst 20 meter en een werkdruk tot maar liefst 800 bar. In overleg verzorgen wij ook transport en reiniging van je slangen.

Wil je meer informatie, meteen een afspraak maken of kunnen we je ergens anders mee helpen? Bel rechtstreeks met onze experts op 088 – 130 6440, of vul het contactformulier in.

  Kwaliteit en veiligheid geborgd

  Wij vinden het belangrijk dat onze testen consistent en betrouwbaar zijn. Maar ook dat de werkzaamheden veilig worden uitgevoerd. Daarom:

  • Zijn onze experts getraind en gecertificeerd om testen nauwkeurig en veilig uit te voeren. Op locatie doen we dat altijd met experts die over een VCA certificaat beschikken.
  • Heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ons officieel erkend als gecertificeerde instantie voor het testen van ladingslangen.
  • Zijn onze testprocedures geborgd conform ISO 9001.
  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier